directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 10 de maig de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 18:11 h

La IAC registra una vaga de funcionaris de la Generalitat per al 29 de novembre

El sindicat convoca una aturada de 24 hores a Ensenyament i a l'Institut Català de la Salut i una vaga parcial de dues hores a la resta d'administració pública

ACN Barcelona.-La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha registrat aquest divendres una vaga de funcionaris de la Generalitat per al dijous 29 de novembre. El sindicat ha convocat una aturada de 24 hores en l'àmbit de l'educació -tot el personal dels centres educatius està cridat a la vaga- i a l'Institut Català de la Salut (ICS). A banda, la IAC ha registrat una aturada parcial de dues hores -entre les 12 i les 14 hores- a la resta d'administració pública de la Generalitat, segons el document registrat al departament de Treball. El sindicat exigeix la "reversió de totes les retallades amb l'increment pressupostari suficient per al compliment immediat" de mesures com el retorn de les pagues extres pendents, l'augment de plantilles, la reducció de la taxa d'interinitat al 8% o la jornada de 35 hores, entre d'altres.

Entre les reivindicacions de l'àmbit de l'educació, marquen el restabliment per al curs que ve de l'horari lectiu anterior a les retallades per a tots els docents, 23 hores a Primària i 18 a Secundària o la reducció de les ràtios d'alumnes per classe. Altres sindicats i col·lectius com la CGT, el sindicat de metges o l'assemblea de professors universitaris també han cridat a la vaga el 29 de novembre.En canvi, la vaga de funcionaris de la IAC es desmarca de l'aturada convocada per CCOO i UGT per al 12 de desembre per exigir un nou calendari de retorn de les pagues extres de 2013 i 2014. Fonts de la IAC han explicat a l'ACN que han volgut "convergir" amb les reivindicacions convocades per al 29 de novembre però no comparteixen el plantejament del 12-D.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.