directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 19:42 h

El PSC recorda que "no té sentit" avançar en propostes per Catalunya sense un ampli consens del Parlament

Iceta constata "profundes discrepàncies" entre els partits després de l'Espai de Diàleg

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari del PSC-Units, Miquel Iceta, ha constatat que a la reunió de l'Espai de Diàleg d'aquest divendres s'han produït "profundes discrepàncies" però ha celebrat que s'hagi acordat seguir treballant per trobar el consens en futures reunions. Després de dues hores de reunió, Iceta ha recordat que "no té gaire sentit" avançar en propostes que no tinguin un consens mínim de dues terceres parts del Parlament. Així, el líder socialista ha afirmat que no hi ha "cap proposta" damunt la taula que reuneixi aquest consens i ha posat d'exemple de la dificultat del moment actual el fet que tres formacions, Cs, PPC i CUP, no hagin participat de la trobada.

Iceta ha iniciat la seva intervenció agraint la convocatòria de la cimera al president de la Generalitat, Quim Torra, al mateix moment que ha lamentat l'absència de determinats grups. Segons ha explicat en roda de premsa, a la trobada s'ha coincidit en determinar que el "problema polític requereix una solució política", que el diàleg és "imprescindible" i s'ha rebutjat "qualsevol acte de violència o intimidació" cap a posicions diferents existents a la societat catalana. "Si existeix neguit i ganes d'anar ràpid, trobar acord serà difícil", ha alertat Iceta. "No hi ha dreceres i no s'hauria de descartar cap escenari perquè cal que dues terceres parts de la cambra hi donin suport", ha conclòs. En aquesta línia, ha apostat per arribar a un acord per sumar autogovern i no per "trencar". Tot i això, ha admès que no han traslladat a la reunió el contingut de la seva proposta perquè "ja els havien fet arribar el document prèviament i que es podrà desenvolupar en un futur"."Una societat dividida com la nostra no trobarà una solució sobre la base de dirimir un empat amb un únic penal", ha afirmat Iceta. "Hi ha més possibilitat que acabin venint (a la proposta del PSC, de reforma constitucional i nou estatut) que no el contrari", ha ironitzat. D'altra banda, Iceta ha considerat que a la reunió "tothom és conscient que es viu en una societat molt diversa" i que hi ha ferides que cal temps per "superar-les".Finalment, el primer secretari del PSC ha subratllat que a la reunió ha quedat "clar" que un element "imprescindible" és el desbloqueig de determinades institucions que depenen dels grups parlamentaris i ha apuntat que tots s'han compromès a posar "fil a l'agulla". "Hi ha la voluntat dels grups d'intentar que la renovació dels mandats es produeixi tant aviat com sigui possible", ha expressat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.