directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 19:47 h

CatECP demana que el Govern aclareixi l'estratègia de cara a una segona reunió de l'Espai de Diàleg

Albiach assegura que el "pacte de claredat" que han presentat, i que inclou un referèndum vinculant, ha de ser "la solució" per a Catalunya

ACN Barcelona.-La portaveu dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha explicat aquest divendres després de la reunió de l'Espai de Diàleg que surten "sense respostes" sobre l'"estratègia" que vol dur a terme el Govern. "Volem saber quina és l'estratègia del Govern", ha reclamat Albiach al president de l'Executiu, Quim Torra, després d'"agrair-li" haver convocat la reunió. La portaveu dels comuns ha defensat que el "pacte de claredat" –que inclou un referèndum vinculant- que el seu grup ha presentat a la reunió és "la solució" per a Catalunya, davant d'un full de ruta que considera fallit com la via unilateral o la proposta de recuperar l'Estaut, que diu que defensa el PSC.

Albiach ha explicat que el referèndum que contempla el "pacte de claredat" és "acordat i amb reconeixement internacional", i que aquest acord hauria d'establir "quina o quines preguntes" es farien en l'hipotètic referèndum, "amb quines garanties" i com se'n podria "interpretar el resultat". Segons ha explicat, això primer s'hauria d'acordar a Catalunya i posteriorment al Congrés, on "s'hauria de treballar una llei de claredat". "El pacte de claredat hauria de ser al solució", ha insistit Albiach, per afegir que ja va ser votat per ERC i va rebre l'abstenció de JxCat.La portaveu dels comuns també ha explicat que han acudit a l'Espai de Diàleg amb el desig de "bastir un front anti-repressiu en contra de les retallades de drets i llibertats", que ha dit que "no només" afecten la causa independentista, i ha volgut deixar clar que "els conflictes polítics s'han de resoldre per vies polítiques". De la mateixa manera, ha detallat que "coincideix" amb el govern no només pel que fa al referèndum "acordat", sinó que també en la crítica cap a la "judicialització de la política", en la "necessitat de denunciar el 155" i en l'interès per les polítiques socials. "El president ha parlat de polítiques socials", ha explicat Albiach, per afegir que "veuran en els pressupostos" si aquest interès és real.Els comuns esperen que aquesta sigui la primera reunió d'altres, ja que "la taula ha de ser una eina estable, no puntual" i creu a les properes trobades cal "venir amb objectius clars". De la mateixa manera, creu que no només les forces polítiques, sinó que també les socials, han de participar de les reunions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.