directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 19:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 20:09 h

El Govern espera que l'Espai de Diàleg creï un "front antirepressiu sòlid" per denunciar la "regressió" de drets

Artadi lamenta que el PSC no doni suport al dret a l'autodeterminació però s'emplaça a seguir-ne parlant

ACN Barcelona.-El Govern espera que l'Espai de Diàleg serveixi per crear un "front antirepressiu sòlid" per denunciar la "regressió" de drets i llibertats. Així ho ha exposat la portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, durant la roda de premsa posterior a la primera reunió de l'espai, aquest divendres a la tarda. La consellera de Presidència també ha lamentat que el PSC-Units no hagi donat suport al dret a l'autodeterminació, com sí que han fet la resta de grups que han assistit a la trobada -JxCat, ERC i CatECP. Tot i això, Artadi s'ha emplaçat a seguir parlant amb els socialistes sobre aquest dret i la possibilitat de celebrar un referèndum acordat amb l'Estat.

Artadi ha afegit que al Govern li hauria agradat "anar més enllà" -i que de fet l'executiu hi aspira- després de la reunió d'avui, però ha aplaudit que, com a mínim, hi hagi hagut consens sobre la "preocupació" per la "regressió de drets i llibertats", que afecten la vida social i política del país. La consellera també ha subratllat que a la cimera s'hi ha acordat seguir parlant per aprofundir en el "diàleg" i en trobar una solució política per al conflicte.La portaveu de l'executiu ha destacat el "bon to" de la trobada i el "diàleg constructiu", i ha instat tots els interlocutors a mantenir-lo també en públic. Així mateix, Artadi ha lamentat que no hi fos tothom a la reunió i ha mantingut la voluntat d'ampliar la cimera a la resta de forces que han rebutjat la convocatòria del president, Quim Torra.Artadi, com abans ho ha fet el portaveu de JxCat, Albert Batet, també ha lamentat que el líder del PSC, Miquel Iceta, no s'hagi posicionat en contra d'una eventual nova aplicació de l'article 155, tal com reclamen PP i Cs. La consellera també ha reconegut que li hauria agradat un posicionament en comú sobre la celebració d'una cimera entre els executius català i espanyol el 21-D, aprofitant que el Consell de Ministres se celebrarà a Barcelona. Finalment, Artadi ha criticat que el PSC hagi anat a la reunió amb un document que és, "bàsicament", el seu programa electoral, segons ha opinat.Per part del Govern a la reunió hi han assistit Torra, Artadi i el vicepresident, Pere Aragonès.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.