directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 9 de desembre de 2018 15:38 h

Ábalos lamenta que Torra "cridi a la insurrecció en apostar pel model eslovè" i el titlla d'"irresponsable"

El número dos del PSOE assegura que plantejar aquests camins "posa en qüestió" la convivència

ACN Barcelona.-El número dos del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha criticat aquest diumenge que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi fet una "crida a la insurrecció" en "apostar" per seguir el model d'autodeterminació eslovè. "És tristíssim abocar la gent al patiment", ha subratllat Ábalos en un acte del PSOE a Palma de Mallorca. Així, el ministre ha acusat Torra de ser un "il·luminat" i un "irresponsable" en posar damunt la taula una situació que "no té res a veure amb la de Catalunya" i ha suggerit que Torra la destaca perquè va ser "la que menys morts va aportar". Amb tot, Ábalos ha constatat que plantejar "aquests camins" posen en qüestió la convivència arreu de l'Estat. Per això, ha instat l'executiu català a "preocupar-se més pels catalans" i els ha recordat que la ciutadania necessita acció de govern.

D'altra banda, Ábalos ha ironitzat en el fet que els independentistes plantegin la implantació d'una república com la solució i els ha recordat que a les repúbliques també es donen, per exemple, reivindicacions de treballadors públics. També ha constatat la "'incapacitat" de Torra per a governar. Paral·lelament, el secretari d'organització del PSOE ha denunciat el "blanqueig de la dreta" per poder pactar amb Vox a Andalusia i ha dit que, tot i que la Constitució permet que siguin legals, l'extrema dreta "no planteja valors constitucionals". En aquest línia, ha acusat els partits de la dreta d'oferir un projecte de "frustració, ressentiment i odi".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.