directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 20:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 14:11 h

El Parlament insta el Govern a aplicar les mesures pactades amb els metges de primària de l'ICS també a la concertada

La cambra demana per unanimitat que "en els propers pressupostos" la inversió a l'atenció primària tendeixi al 25%

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest dijous, amb el vot en contra de JxCat i ERC, instar el Govern a garantir als centres d'atenció primària concertats l'aplicació de les mesures de "millora de la qualitat del servei" que s'han pactat amb els metges de l'Institut Català de la Salut (ICS) arran de la vaga de facultatius. "Aportant els recursos necessaris via CatSalut", afegeix la moció, que ha rebut el suport de Cs, PSC-Units, comuns i el PPC i l'abstenció de la CUP. Un altre dels punts de la moció, que van impulsar els socialistes i que s'ha aprovat en aquest cas per unanimitat, reclama al Govern augmentar "en els propers pressupostos" la inversió de salut dedicada a l'atenció primària "tendint al 25%".

També s'ha aprovat, amb el suport de tots els grups i l'abstenció de la CUP, reclamar al Govern donar compliment a les mesures que es van pactar amb els metges de l'ICS arran de la vaga, i que s'informi en comissió abans de finalitzar el 2019 el grau de compliment. És un subpunt d'aquest apartat que reclama garantir-ho també a la concertada, no inclosos en l'acord de finals de novembre entre el Govern i els sindicats.Amb la moció també s'ha aprovat reclamar que es recuperi el personal d'equip d'atenció primària que es van perdre el l'any 2011, "fins a arribar a la dotació estable suficient per cobrir el 100% de les seves necessitats habituals". Així com instar a dotar la xarxa dels professionals necessaris per garantir el temps de consulta mínim de 12 minuts per pacient, 6 si és telemàtic, tal com es va acordar amb sindicats dels metges. Un altre dels punts que s'ha aprovat insta a impulsar a les universitats campanyes de promoció de l'especialitat de Medicina Familiar i comunitària, així com "reduir les estructures burocràtiques" dels centres i els professionals, i "reforçar l'assistència entre primària i especialitzada impulsant consultories de salut mental" a Catalunya el 2019. El Parlament també reclama al Govern que analitzi la "viabilitat" de reduir la jornada laboral dels professionals de la salut a 35 hores setmanals, creant mecanisme de flexibilització de la jornada per facilitar la conciliació", entre d'altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.