directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 21:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 15:49 h

El Circ Raluy Legacy torna a Barcelona amb un espectacle ple de màgia en homenatge a l'època daurada del circ

La companyia estrena nova carpa per a una funció completament renovada

ACN Barcelona.-El nou espectacle del Circ Raluy Legacy, ‘The magic formula', arriba a Barcelona aquest divendres 14 de desembre i s'hi estarà fins el 3 de març de l'any vinent. Es tracta d'un espectacle "amb molta màgia", ha dit a l'ACN la directora del circ, Louisa Raluy, que ve carregat de "desaparicions, grans il·lusions, risc i bon humor". L'espectacle, que es va estrenar el mes de juny, combina els elements clàssics de l'època daurada del circ i les disciplines més innovadores actuals. Malgrat el muntatge és totalment renovat, els personatges més estimats de la companyia hi són presents, com la seva alma mater, Lluís Raluy, a més dels artistes internacionals que els acompanyen. A contrarellotge ultimen els detalls del muntatge de la nova carpa al Port Vell.

La nova carpa rememora la història del circ, amb gravacions impreses d'actuacions antigues que recreen, com la funció, els anys 20 i 30, "quan el circ era el major espectacle del món". Així ho explica Louisa Raluy , que dirigeix el circ amb la seva germana Kerry. El Circ Raluy Legacy és l'únic circ d'Europa dirigit per una dona. Mantenint la tradició que va iniciar Luis Raluy Iglesias, el seu avi, porten les últimes innovacions tècniques a nivell mundial."És un espectacle per adults que cap nen hauria de perdre's", ha assegurat Raluy. Ella mateixa actua fent grans il·lusions, Kerry Raluy i Jean Christophe fent transformisme, Niedziela i Emily Raluy amb els monocicles, el duo de Jurek Swider amb Sandro Roque i els joves Benicio i Charnelle. A ells se'ls hi sumen artistes de renom internacional com el bielorús Pasha Voladas amb les barres fixes, el trio Lipstick o la Troupe Sol Habana.La màgia com a plat fortL'element principal de 'The magic formula', com indica el nom, és la màgia, tant la "que un sent quan vens al circ" com la màgia entesa com a pràctica tècnica. El mot 'fórmula' és en homenatge a Luis Raluy, tercera generació i pare de Louisa, que s'ha dedicat tota la vida, a més del circ, a la física i les matemàtiques. "Volíem combinar l'espectacle amb la seva fórmula. Va crear moltes fórmules que hem aplicat més d'una vegada al circ", ha assegurat Louisa Raluy. Nova carpa per seguir creixentLa nova carpa, que s'estrena a Barcelona, té 30 metres de diàmetre i 12 d'altura amb un aforament de 750 espectadors per funció. La companyia treballa a contrarellotge per enllestir la seva instal·lació. L'últim espectacle del Circ Raluy Legacy, que va venir a Barcelona fa dos anys, va sumar més de 300.000 espectadors en un total de 600 funcions. "Aquest espectacle està en expectatives de superar-ho encara més, ara ens estrenem a Barcelona", ha afirmat Louisa Raluy després d'una setmana intensa d'assajos per "repassar i refrescar" tota l'actuació que estrenen aquest divendres. S'hi estaran fins el 3 de març, per després continuar fent gira per Catalunya.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.