directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 16:02 h

Arrenca la temporada dels Pastorets amb més 250 representacions en 52 municipis i en 21 dies

Hi participen 7.000 persones entre actors, actrius, músics i tècnics, entre altres

ACN Barcelona.-La temporada dels Pastorets 2018-2019 arrenca amb més 250 representacions en 21 dies, entre el 15 de desembre i el 3 de febrer i amb la participació de 7.000 persones, entre actors, actrius, músics, tècnics... Enguany s'amplien els municipis on els catalans podran anar a veure alguna representació dels Pastorets. La incorporació de l'Espluga de Francolí a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya incrementa a 52 la xifra de municipis on enguany s'acolliran la representació, que es podria veure a les quatre demarcacions catalanes.

Els 52 municipis estan repartits entre les quatre demarcacions: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Van des de Barcelona fins a L’Ametlla de Merola, passant per Girona, Figueres, Pals, L’Espluga de Francolí, Montblanc, Ulldecona, Terrassa, Tàrrega, Sabadell, Mataró, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Valls...La temporada arrencarà el 15 de desembre a Barcelona amb la representació del text de Josep Maria Folch i Torres per part d’El Centre Gràcia i acabarà el 3 de febrer a Mataró i El Vendrell, amb els textos de Ramon Pàmies; i una adaptació lliure del text de Mossèn Rossend Fortunet respectivament. Al voltant de Nadal és un dels punts àlgids de la temporada de Pastorets. Entre el dia 23, Nadal i Sant Esteve es fan una setantena de representacions. El 29 i 30 de desembre també són dies forts en les representacions de Pastorets, ja que en només dos dies se'n fan més de 70 a diferents punts de Catalunya.Anys de celebracions Enguany la Coordinadora de Pastorets torna a estar de celebració ja que els Pastorets d'Igualada compleixen 60 anys i els Pastorets de Figueres celebren 95 anys de l’estrena de l'obra 'El Primer Nadal dels Pastors'. Es va representar per primera vegada el dia de Nadal del 1923.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.