directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 07:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 16:23 h

Ljubljana i Madrid ajornen la trobada diplomàtica per abordar la polèmica generada per les crítiques a la 'via eslovena'

La reunió entre l'ambaixador espanyol a Eslovènia i el Ministeri d'Exteriors eslovè es farà previsiblement la setmana vinent

ACN Brussel·les.-Els governs eslovè i espanyol ajornen la reunió per abordar les crítiques a la 'via eslovena' cap a la independència, un model defensat pel president Quim Torra durant la seva visita a Ljubljana la setmana passada. Fonts del Ministeri d'Afers Exteriors eslovè han indicat a l'ACN que la trobada prevista entre el director general sobre afers europeus David Brozina i l'ambaixador espanyol a Eslovènia, José Luis de la Peña, es farà previsiblement la setmana vinent i no aquesta, com estava fixat inicialment. Amb tot, les mateixes fonts han descartat explicar els motius de l'ajornament així com concretar de quina de les dues parts ha vingut la petició o si ha estat consensuat.

Fonts diplomàtiques eslovenes van assegurar recentment a l'ACN que el viatge del president Quim Torra a Eslovènia i la polèmica generada per les seves paraules sobre seguir la 'via eslovena' han generat "malestar" a Ljubljana.En els últims dies han estat diverses les veus que han reivindicat l'anomenada 'via eslovena'. Dimecres el primer president de l'Eslovènia independent, Milan Kucan, va expressar en un comunicat que el camí de Ljubljana va ser el de "l'exercici pacífic del dret a l'autodeterminació".En aquest sentit, Kucan va argumentar que veu el model que va seguir el país balcànic com un "bon exemple" i va afirmar que vincular la via eslovena a la violència demostra "ignorància".En una línia similar, el primer ministre d'Exteriors de l'Eslovènia independent, Dimitrij Rupel, va titllar de "desafortunat" que s'associï el camí cap a la independència que va viure el país amb la violència durant l'anomenada 'guerra dels deu dies' del 1991. En una conversa amb l'ACN, Rupel recordava que "la violència a Eslovènia va ser conseqüència d'un atac armat" per part de l'exèrcit federal, que va actuar davant la declaració d'independència del 25 de juny del mateix any.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.