directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 16:35 h

Frederic Amat, cabosanroque i La Veronal uneixen talents en l’espectacle ‘RRR’

La proposta inaugura aquest cap de setmana una nova edició del cicle Escenes de L’Auditori

ACN Barcelona.-L’artista plàstic Frederic Amat, els músics experimentals cabosanroque i la companyia de dansa La Veronal uneixen talents en l’espectacle ‘RRR’ que inaugura aquest cap de setmana la temporada d’Escenes de L’Auditori. ‘RRR’, que es podrà veure els dies 15 i 16 de desembre, mostra una conjunció de dos mons (univers sonor i impacte visual) a través de tres vies d’expressió artística: el moviment, el so i la música, i el dibuix. Cabosanroque fa ballar Jon López al ritme de la música tocada en directe i dels traços que Frederic Amat va creant des d’un racó de l’escenari i que es projecten a terra. Acompanyen l’escena set “personatges R” amb “sabates sonores”, creacions d’Amat que cobren vida amb cabosanroque.

A banda de signar la imatge gràfica de L’Auditori, com a artista resident de l’equipament aquesta temporada Frederic Amat també ha estat convidat a crear un espectacle dins del cicle Escenes, sempre atent a propostes híbrides que van més enllà de la música. L’artista plàstic va escollir el grup cabosanroque per idear l’espectacle ‘RRR’, que també ha comptat amb la complicitat d’un ballarí de la companyia La Veronal, Jon López. La proposta conjuga la música i la dansa amb els traços de Frederic Amat, tots tres desenvolupant-se en paral·lel, “en diàleg”, i en directe. “El desig és aconseguir que l’escena es converteixi en un espai poètic. I que per l’espectador sigui una sorpresa, que es meravelli i es qüestioni coses: perquè el que està fent és un viatge de l’ull, l’orella però sobretot de la ment”, ha explicat Amat aquest dijous sobre l’esperit del muntatge. Jon López balla sobre la música i sobre les creacions en tinta d’Amat que es projecten al terra. L’acompanyen, també, set “personatges R”, unes criatures creades per Frederic Amat que amb el treball de cabosanroque han guanyat uns “peus musicals” i mobilitat mècanica marca del grup. “Els fem parlar i també els fem dansar. Com? A través de la tinta. Això és el més profund que pot dona un pintor”, destaca Amat Per Laia Torrents, del grup musical, treballar conjuntament ha estat l’oportunitat de “sorprendre i deixar-se sorprendre, influir i deixar-te influenciar”, fins a arribar a un llenguatge i una “forma d’expressió bastant única en què ha casat molt el que fem cadascú”. El nom ‘RRR’ és el resultat d’una feliç coincidència que connecta Amat i cabosanroque. El primer donava voltes a la possibilitat d’utilitzar aquesta lletra “sorollosa” i els ho va proposar als músics, que anteriorment havien fet ja una instal·lació de poesia fonètica amb tres neons sonors en forma de R.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.