directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 15 de desembre de 2018 12:44 h

Jordi Sànchez: "Si perdem el relat de la no-violència ho perdrem tot"

El president del grup parlamentari de JxCat ha criticat les accions dels CDR tot afirmant que "les cares tapades no representen" l'independentisme

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de JxCat, pres a Lledoners, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dissabte que l'independentisme té l'obligació d'exercir la protesta no violentament: "Si perdem el relat de la no-violència ho perdrem tot", ha afirmat en una entrevista al 'Diari Ara', una setmana abans de les protestes anunciades contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre. "Les cares tapades no ens representen", ha recordat, en referència a les accions amb dels CDR. En el 15è dia de la vaga de fam, Sànchez ha valorat que l'"impacte" de la protesta ha provocat que el Tribunal Constitucional "obri el calaix" i resolgui alguns dels recursos de les seves defenses, "bloquejats" des de feia un any.

"Al cap de 48 hores d'iniciar-se la vaga el TC va anunciar a correcuita l'inici de la resolució dels nostres escrits, aquesta setmana ja n'ha resolt 5. Sembla que hem tocat os", ha celebrat, tot recordant que el motiu de la protesta és "denunciar les dilacions" de l'alt tribunal i "remoure consciències. En aquest sentit, ha remarcat que la vaga de fam respon a criteris personals i no a estratègies d'un grup polític o un altre. És més, ha assegurat que ell i els altres presos que la segueixen, Jordi Turull, Quim Forn i Josep Rull, mantindran aquesta protesta "fins que el cos i el cap" els ho permetin. Preguntat si la vaga de fam pot interferir en el judici, ha afirmat que vol estar "lúcid" i arribar-hi en "plenes facultats": "La vaga no és per immolar-se", ha afegit.Sobre les accions dels CDR, que darrerament han tallat carreteres i aixecat les barreres de peatges, Sànchez ha fet una defensa de la no-violència tot criticant que les persones que s’amaguen darrere un passamuntanyes i que opten per l’enfrontament i els aldarulls al carrer no "ens faran guanyadors com a país. "Hem d’assumir les conseqüències d’anar amb la cara descoberta i actuar pacíficament. A més, darrere d’un grup d’encaputxats no saps qui és l’infiltrat", ha reblat. El president del grup parlamentari de JxCat també s'ha referit la reunió del Consell de Ministres a Barcelona, que ha titllat com l'"error més greu" del president espanyol, Pedro Sánchez, perquè es produeix un any després de les eleccions autonòmiques convocades després de l'aplicació de l'article 155 i perquè arriba "sense cap proposta política ni cap aposta seriosa pel diàleg. "Tenia 364 dies a l'any per venir", ha sentenciat. Pel que fa a la negociació dels pressupostos de l'Estat ha considerat que la mobilització ha de ser compatible amb fer política. No obstant això, ha posat sobre la taula que el govern espanyol no vol el suport dels independentistes per aprovar els comptes. "Si ERC i el PDeCat s’emplacen a negociar els pressupostos de l’Estat, a Pedro Sánchez se li congelarà el somriure", ha afirmat.Per últim, ha defensat que el camí a seguir és la "via catalana", centrada amb el civisme, la no-violència i la voluntat de diàleg, en referència a les crides del president de la Generalitat, Quim Torra, a seguir el model d'Eslovènia per assolir la independència.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.