directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 23 de desembre de 2018 13:47 h

Cs acusa Sánchez de "claudicar" davant Torra i avisa que el "diàleg efectiu" ha de ser en el marc de la Constitució

Nacho Martín Blanco insisteix que no pot haver-hi diàleg sense "lleialtat institucional" del president de la Generalitat

ACN Barcelona.-El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'estar "claudicant davant les exigències" del president de la Generalitat, Quim Torra, i dels partits independentistes. "L'única cosa que ha fet [Pedro Sánchez] és claudicar", ha assegurat Martín Blanco aquest diumenge en una atenció als mitjans a Barcelona, en referència a la reunió entre governs de dijous. El diputat del partit taronja ha considerat el plantejament de la trobada va ser "intolerable", ja que es va fer com "una mena de cimera entre governs d'estats diferents". Segons Martín Blanco, "la premissa fonamental perquè hi hagi diàleg efectiu és que hi hagi respecte a la Constitució" i "lleialtat institucional". El diputat de Cs ha retret el president de l'executiu espanyol que no exigeix aquest respecte i li ha demanat que enviï el requeriment previ a l'aplicació del 155.

"Perquè hi hagi un diàleg efectiu el que hi ha d'haver és un reconeixement explícit, públic i inequívoc del president de la Generalitat que respectarà la Constitució. En lloc d'exigir-lo [Pedro Sánchez] no demana res", ha dit el diputat de Cs.Segons el diputat del partit taronja, el president del govern espanyol "s'està equivocant de socis" i el que fa és "blanquejar" els que "volen liquidar la convivència". "El 21-D es van viure situacions dramàtiques", ha assegurat Martín Blanco, que ha acusat Torra "d'insultar la democràcia espanyola" i d'animar als CDR.Martín Blanco ha dit que Sánchez està sent "irresponsable" per "mantenir-se uns mesos més a la Moncloa". "La premissa per a un diàleg efectiu avui no es dona", ha reblat el diputat de Cs. Sobre els pressupostos generals de l'Estat, el diputat del partit taronja ha dit que els "preocupa" que pugui haver-hi un pacte entre Sánchez i Torra, ja que uns comptes públics "fets per acontentar aquells que volen liquidar la convivència no poden ser bons per als ciutadans espanyols".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.