directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 00:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 4 de gener de 2019 17:20 h

Holaluz i EDF Solar tanquen un acord per posar en marxa 120 MW d'energia fotovoltaica en tres anys

Suposarà una inversió propera als 80 milions d'euros i es desenvoluparà entre Espanya i Portugal

ACN Barcelona.-La companyia energètica catalana Holaluz ha tancat un acord amb la gallega EDF Solar per posar en marxa 120 megawatts (MW) d'energia fotovoltaica en tres anys entre Espanya i Portugal amb una inversió propera als 80 milions d'euros i una producció global de 190 gigawatts hora (GWh). Segons ha informat Holaluz aquest divendres en un comunicat, les dues primeres plantes, ja en construcció, s'ubicaran a Toledo (16 GWh de producció) i Porto (3 GWh, sobre coberta). Ja estan en tramitació altres projectes, previstos entre maig i setembre d'aquest any, a Castella i Lleó (50MW), Andalusia (40MW) i Aragó (12MW). Per 2020, s'està estudiant la possibilitat d'accedir a 240 hectàrees entre Espanya i Portugal, i ampliar la potència de l'acord signat.

Holaluz comprarà l’energia renovable generada per les plantes a un preu pactat entre les parts i també actuarà com a representant de mercat de les instal·lacions. El novembre de 2018, Holaluz va signar el primer contracte d'aquest tipus, de compravenda d'energia a llarg termini (PPA), amb Raiola Future de 10 plantes fotovoltaiques amb una potència total de 20 MW a 3 anys entre Espanya i Portugal. La companyia d'energia verda s'ha proposat arribar als 1.000 MW a PPAS per a finals de 2021. Segons ha explicat Holaluz en el mateix comunicat, el fort ritme de creixement que està experimentat l'ha empès a buscar aquest tipus de contractes "per poder assegurar un preu estable als seus clients, així com garantir les garanties d'origen renovable". Aquest tipus d'acord defineix els termes per a la comercialització entre el venedor i el comprador: condicions de pagament, calendari d'entregues, entre d'altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.