directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 00:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 6 de gener de 2019 00:24 h

La presidenta de Taiwan inclou una versió en català i amb una estelada en un missatge a la Xina

Tsai Ing Wen demana suport internacional per defensar la seva sobirania en una publicació en diversos idiomes a Facebook

ACN Barcelona.-La presidenta de Taiwan, Tsai Ing Wen, ha descartat la unificació amb la República Popular de la Xina en una publicació en diversos idiomes a Facebook, que inclou una versió en català amb una bandera estelada. La presidenta ha demanat suport internacional per defensar la sobirania de l'illa i ha assegurat que Taiwan no acceptarà la solució xina d'"un país i dos sistemes". Hores més tard i en un missatge més extens, Tsai ha jurat defensar la democràcia de l'illa i la seva forma de vida, en una afirmació que es produeix en un context de tensió entre tots dos països, després de les amenaces del president xinès, Xi Jinping, d'annexionar el territori per la força.

La República Popular de la Xina reclama la sobirania sobre Taiwan, que només és reconegut oficialment per una quinzena d'estats del món. Altres, com l'Estat espanyol, no reconeix Taiwan com a país però hi mantenen relacions extraoficials.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.