directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 12 de maig de 2024 11:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 7 de gener de 2019 19:59 h

Dimiteix el president del Banc Mundial Jim Yong Kim després de 6 anys al capdavant de l'entitat

El metge i antropòleg sud-coreà va arribar a la presidència a proposta de l'expresident dels EUA Barack d'Obama

ACN Brussel·les.-El president del Banc Mundial, Jim Yong Kim, ha dimitit després de sis anys al capdavant d'aquesta organització financera multinacional. El sud-coreà ha anunciat aquest dilluns que abandona la institució i que tornarà a treballar per a un fons d'inversions que finança infraestructures en països en desenvolupament. Metge i antropòleg de professió, Kim va ser proposat per l'expresident dels EUA Barack Obama el 2012 per presidir el Banc Mundial. "Ha estat un gran honor servir com a president d'aquesta notable institució, plena d'individus apassionats dedicats a posar fi a la pobresa extrema a les nostres vides", ha dit en un comunicat.

Segons el Banc Mundial, Kim ha promogut durant el seu mandat "el finançament d'infraestructures" als països més pobres. En aquest sentit, Kim ha impulsat la col·laboració de la institució internacional amb "un nou grup de socis del sector privat compromesos amb la construcció d'infraestructures sostenibles i climàticament intel·ligents en països en vies de desenvolupament".Relleu provisionalL'actual directora general del banc, Kristalina Georgieva, assumirà el seu càrrec de forma interina a partir del febrer fins que s'esculli un nou president o presidenta d'aquesta organització internacional que proporciona assistència financera i tècnica als països en vies de desenvolupament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.