directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 16:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dissabte, 12 de gener de 2019 18:08 h

Calvet aposta per "un país sense zones tarifàries" gràcies a la implantació el 2021 de la T-Mobilitat

El conseller ha presidit la celebració del 125è aniversari de la línia ferroviària entre Martorell i Igualada

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha fixat pel 2021 l'objectiu de tenir "un país sense zones tarifàries" gràcies a la implantació de la T-Mobilitat. En la celebració a Martorell del 125è aniversari de la línia ferroviària entre aquest municipi i Igualada, Calvet ha insistit en la necessitat que en un futur els usuaris paguin "en funció dels quilòmetres recorreguts i de la recurrència" en l'ús del transport públic, malgrat que ha reconegut la "complexitat" de posar en marxar la T-Mobilitat. En l'acte festiu, obert a la ciutadania, Calvet ha batejat un tren commemoratiu i ha visitat l'exposició '125è aniversari de la línia Martorell–Igualada'.

En aquest marc, Calvet ha destacat que "avui celebrem el que, en el seu moment, va ser una demostració del caràcter emprenedor del poble català", amb una obra "pensada per portar prosperitat econòmica sobretot a la comarca de l’Anoia, per exportar els fruits de la seva indústria i esprémer al màxim les seves capacitats". També ha reclamat "més i millor transport públic" i ha demanat "disculpes" als usuaris de la línia Llobregat-Anoia "perquè segurament han percebut els ritmes d'execució com a lents".Calvet ha arribat a l’estació de Martorell Vila amb tren i ha pujat a una diligència ambientada al segle XIX, que ha fet el recorregut fins a l’estació de Martorell Enllaç. Aquí, el conseller ha batejat una unitat amb el nom de 'Tren del Centenari', que circularà per la línia Llobregat–Anoia amb motiu de la commemoració de l'efemèride. A continuació, ha visitat l’exposició '125è aniversari de la línia Martorell-Igualada', de l’historiador Joan Carles Salmerón, i la unitat de tren històric de la sèrie 1003.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.