directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 16 de gener de 2019 09:46 h

La Policia Nacional deté els alcaldes de Verges i Celrà i tres membres dels CDR en una operació per desordres públics

Els comitès convoquen una concentració de protesta a la comissaria de Girona

ACN Girona.-La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres per desordres públics almenys cinc persones: l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i tres membres dels CDR. Els dos batlles són de la CUP. Fonts de la Policia Nacional han confirmat a l'ACN que hi ha una operació policial amb detinguts per aquest motiu a Girona i a algun altre municipi de la demarcació. L'advocat de Sabater, Benet Salellas, ha explicat que l'estaven esperant quan ha sortit de casa a primera hora del matí, cap a dos quarts de vuit. Salellas afirma que les detencions són "injustificades i desproporcionades". Davant la comissaria de la policia espanyola a Girona hi ha una convocatòria de suport als detinguts convocada pel CDR.

(Aquesta notícia actualitza l'anterior afegint declaracions de l'advocat Benet Salellas)L'operació està tutelada pel jutjat d'instrucció número 4 de Girona i la porta a terme la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona de la Policia Nacional i la Comissaria General d'Informació. L'advocat afirma que fins al moment només els hi han confirmat que les detencions són per desordres públics i sospiten que podria ser conseqüència dels aldarulls durant la manifestació antifeixista del 6 de desembre.Salellas ha subratllat que el delicte de desordres públics no comporta "a la pràctica" una detenció directa sinó que el jutjat sol citar els investigats. Per això, ha afirmat que són detencions "injustificades i desproporcionades". "Voldrem aclarir qui l'ha ordenat i en quins termes", ha dit. L'advocat sosté que és una manera de "reprimir" l'independentisme.A més, també ha criticat que a primera hora els agents no els deixessin entrar a la comissaria si no s'hi adreçava en català. "Atempta el plurilingüisme i, en aquest cas també, el dret de defensa", ha lamentat. Els CDR ja han convocat una concentració de protesta a les 9 hores a la comissaria de Girona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.