directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 17 de gener de 2019 20:13 h

Colau envia una carta al ministre de Foment on li exigeix el desbloqueig del vaixell d'Open Arms

L'alcaldessa demana a Sánchez que no sigui "còmplice" de les polítiques "criminals" de Salvini

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat aquest dijous el vaixell d'Open Arms al Port de Barcelona on està retingut des del passat 8 de gener per Capitania Marítima. Colau ha fet una crida al govern espanyol per a què "desbloquegi" el vaixell mitjançant una carta que ha enviat al ministre de Foment, José Luis Ábalos. La batllessa ha dit que no vol creure que Pedro Sánchez vulgui ser "còmplice de les polítiques criminals i racistes de Salvini" i l'insta a acabar amb un bloqueig que considera "polític". "Ens tindran al seu costat per fer tota la pressió que calgui a la Unió Europea", ha assegurat. Així mateix, l'Ajuntament i Open Arms han signat un conveni que inclou mig milió d'euros i "tot el suport institucional i jurídic" per part del consistori.

El conveni està destinat a finançar el 35,4% del projecte d’Open Arms 'Protecció per presència, rescat humanitari i comunicació d’emergència a la Mediterrània”, mitjançant 497.020 euros amb una vigència fins l'octubre de 2019. En la roda de premsa posterior a la visita al vaixell de l'ONG, Colau ha reivindicat Barcelona com a ciutat refugi després del tancament dels ports d'Itàlia i Malta i la "criminalització i bloqueig" de les embarcacions d'organitzacions humanitàries de rescat. "Paradoxalment, quan els estats europeus estan incomplint la legalitat, fan accions que impedeixen aquells que sí volen complir la legalitat com Open Arms", ha assegurat l'alcaldessa.Demanda i mà estesa a Pedro Sánchez"En compliment del mandat ciutadà", que ha expressat que Barcelona "vol salvar vides", Colau ha dit que va enviar fa dos dies una carta al ministre de Foment, José Luis Ábalos, on exigeix "de forma immediata" el desbloqueig del vaixell. Colau ha reblat que "farà tot el possible" a nivell institucional per pressionar la Unió Europea, i ha estès la mà al president del govern espanyol. "Pedro Sánchez ha de trobar la manera d'acabar amb aquest bloqueig polític. Entenc que té una complexitat de governança a nivell europeu", ha dit Colau. Així, ha assegurat que estaran "al seu costat" per a què països com Itàlia i Malta modifiquin la seva política "criminal que condemna a morir a milers de persones al mar". "Que no tingui por Pedro Sánchez. Alçarem la veu", ha dit.Colau i Camps han assegurat que no hi ha motius "tècnics" per retenir el vaixell a port. "L'Europa dels països ja sabem el que és. "'No farem res', 'Ometrem el salvament perquè la mort d'aquestes persones dissuadirà altres de venir'", ha reproduït el director de l'ONG sobre l'actitud dels països europeus. D'aquesta manera, Camps assegura que "hem convertit el Mediterrani en el canal més mortífer del món". Referma que "no ho permetran", i que esperen que s'alliberi aviat el vaixell per seguir la seva tasca de rescat al Mediterrani central. "Si no és amb aquest vaixell, serà amb un altre", ha afirmat Camps.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.