directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 11:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 2 de febrer de 2019 13:52 h

El PDeCAT insisteix en una llista unitària per les eleccions europees i manté l'aposta per l'aliança amb el PNB

Bonvehí demana que ningú dubti de les aliances "que s'han tingut a nivell estatal i europeu"

ACN Barcelona.-El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat aquest dissabte que si no és possible una llista unitària de l'independentisme català a les eleccions europees "tenen altres opcions també guanyadores", en relació al PNB. Durant el consell nacional del partit a l'Hospitalet de Llobregat, ha assegurat que el PDeCAT es presentarà a les europees i que tindran representació "amb totes les conseqüències". Bonvehí ha fet una crida a impulsar una llista entre tots els partits independentistes i nacionalistes de l'Estat però ha apostat per "continuar" amb el PNB en considerar que "són conscients" de la situació del país i del PDeCAT. "Que ningú dubti de les aliances que hem tingut a nivell estatal i europeu, però la decisió l'hem de prendre amb tots els associats", ha sostingut.

Així doncs, Bonvehí ha recordat que la "fórmula final" per concórrer a les eleccions europees la decidirà la militància i el consell nacional. Això, si ha reivindicat la necessitat d'explicar-se a Europa i per això s'ha emplaçat a trobar "la millor fórmula". El president del Partit Demòcrata ha iniciat la intervenció oberta a la premsa tenint un record pels polítics presos a qui ha definit com uns "autèntics herois del país". Així, ha assegurat que el judici que afronten és un "autèntic escàndol" i "inhumà". "No s'ha respectat allò que haurien de respectar els procediments judicials", ha expressat. També ha apostat perquè des de la formació es reivindiqui la vulneració de drets fonamentals que "han patit els 9 polítics processats". De fet, ha presentat el PDeCAT com un "altaveu per amplificar el que vagi succeint". Bonvehí ha alertat a la resta de demòcrates i a persones de l'estat que "el que passa als independentistes també els pot passar a ells". "Un dia farem un referèndum"Bonheví ha enviat un missatge a l'Estat i ha recordat que el PDeCAT vol "conquerir la llibertat i aconseguir que es faci un referèndum sobre la independència sense tot el que ha passat fins ara". "Un dia farem un referèndum, el guanyarem i mai més serà considerat un delicte", ha exclamat. Pel que fa als pressupostos generals de l'Estat, el líder de la formació ha mantingut el no als comptes i ha reiterat que la condició per donar-hi suport és que el govern espanyol "accepti" una taula de partits amb "independents" que gestionin el conflicte amb Catalunya. "Si Sánchez vol els pressupostos que creï una taula de diàleg sobre el dret a l'autodeterminació i la situació política", ha detallat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.