directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 18:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de febrer de 2019 20:43 h

El Govern impulsa un pacte entre universitats i economia productiva per impulsar una societat "basada en el coneixement"

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, assisteixen al primer plenari

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat ha impulsat, a través del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, les bases d'un escenari perquè universitats i economia productiva acostin les seves realitats, de tal manera que es pugui impulsar una societat "basada en el coneixement", segons s'indica des de l'executiu català. El president del Govern, Quim Torra, que ha assistit al primer plenari del pacte al costat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha afirmat que aquest acord és "l'expressió" de l'ambició de la societat catalana, "que fa frontera amb l'exigència i el talent". Torra ha afegit que l'executiu té l'objectiu de fer de Catalunya un dels països "protagonistes" de la "revolució del coneixement".

Torra ha assegurat també que aquesta nova eina ha de servir per coordinar polítiques, per compartir actuacions, per optimitzar els recursos que es gestionen des de diferents àmbits. El Pacte respon, segons Torra, a aquesta ambició de "tenir un lloc en el mapa global i ser un actor en la millora del planeta".Davant d'una vuitantena de participants al Plenari, Torra ha subratllat la voluntat del Govern d'arribar a consensos, i ha posat com a exemple el Pacte Nacional per a la Indústria, el Pacte Nacional per a la Societat Digital, el Pacte Nacional de Recerca o el Pacte Nacional per les Persones amb Discapacitat.El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement s'estructura al voltant de set eixos i grups de treball, en base als quals es dissenyaran, s'acordaran i s'executaran les accions que s'hauran d'implementar en l'exercici 2020\/21. L'objectiu és impulsar una estratègia conjunta de país entre l'àmbit de l'educació superior, la recerca i la innovació, i l'economia productiva per construir "la Catalunya del futur".De la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha subratllat que la universitat és la principal base de generació i transmissió de coneixement, però ha afegit que "no és l'únic element clau en una societat que es vol desenvolupar sobre la base del coneixement col·lectiu". Chacón ha explicat que en virtut del pacte s'alinearà universitats, centres de recerca públics i privats, centres tecnològics i polítiques d'innovació, per "tenir el 75-80% del PIB català basat en el coneixement propi"."El coneixement es pot generar o comprar, però generar-lo marca la diferència. El coneixement és, doncs, la recepta que ens garanteix la llibertat enfront de la dependència", ha reblat Chacón.El Pacte, que lidera el Departament d'Empresa i Coneixement, permetrà crear el marc de referència de les futures polítiques en matèria d'universitats, recerca i innovació que contribueixin a què el percentatges d'activitat econòmica basada en coneixement se situï en valors comparables als dels països capdavanters. El Plenari, constituït en l'acte d'avui, està integrat per una àmplia representació del Govern, del sistema d'educació superior, del sistema de recerca i innovació, del teixit social i empresarial, i de l'àmbit territorial. Té 88 membres, dels quals 36 en són nats i altres 52 per delegació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.