directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de febrer de 2019 13:40 h

Fernández, sobre eleccions: "Vam néixer preparats i les desitgem des de fa temps davant l'esgotament de la legislatura"

El líder del PPC denuncia que el Parlament no pot estar "segrestat" per un judici

ACN Barcelona.-El president del PPC, Alejandro Fernández, ha assegurat que el seu partit va néixer preparat i ha afegit que des de fa temps desitgen que hi hagi eleccions espanyoles davant "l'evident esgotament" de la legislatura. En roda de premsa des del Parlament, el també diputat dels populars ha defensat que el Parlament no pot estar "segrestat" per una ideologia i un judici i ha assenyalat que el poder legislatiu ha de funcionar amb normalitat sense estar condicionat pels esdeveniments judicials. D'aquesta manera, ha valorat les converses entre JxCat i ERC per acordar accions de protesta al Parlament coincidint amb les declaracions dels acusats per l'1-O. Una de les mesures podria ser abandonar les comissions parlamentàries.

Fernández ha qualificat "d'absolutament inacceptable" que tot el que passa acabi provocant la "paralització de l'activitat parlamentària" i ha rebutjat "qualsevol intromissió del correcte funcionament" del Parlament. JxCat i ERC estudien abandonar les comissions parlamentàries coincidint amb les declaracions dels acusats davant del jutge. És la mateixa acció de protesta que van fer el mes passat contra les detencions a Girona. Demà dijous a les 10 hores el president d'ERC, Oriol Junqueras, serà el primer en ser interrogat. Demana protecció davant els "atacs" al PPEl president del PPC també s'ha dirigit al Govern per demanar-li "protecció" davant els "atacs, pintades i intimidacions" que diu que estan patint les seus del seu partit i ha posat d'exemple el que va patir ahir la seu central de Barcelona. "Són intimidacions inacceptables en democràcia. Estem veien que pot anar in crescendo i demanem protecció", ha afegit.Pel que fa a la vaga convocada pel 21 de febrer, Fernández ha assegurat que els quatre diputats aniran a treballar amb normalitat encara que s'hagi suspès el ple. Considera que és una vaga "injustificada" i ha exigit al govern de Torra que garanteixi el dret de les persones a no secundar la vaga. Si Torra no ho fa, com creu que és previsible, Fernández ja ha avançat que demanaran al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que sigui ell qui garanteixi aquests drets.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.