directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 17:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de febrer de 2019 17:01 h

Coixet estrena 'Elisa y Marcela' a la Berlinale precedida per la polèmica

Cinemes alemanys demanen que s'exclogui de la competició perquè no arribarà de manera habitual a les pantalles

ACN Barcelona.-La cineasta Isabel Coixet ha estrenat aquest dimecres la pel·lícula 'Elisa y Marcela' a la Berlinale, que participarà a la Secció Oficial a Competició del festival. La cinta original de Netflix, rodada en blanc i negre, entre Catalunya i Galicia, narra el primer matrimoni entre dones de la història, que va tenir lloc a Dumbria el 1901. Les dues mestres gallegues, interpretades per Natalia de Molina i Greta Fernández, van ser descobertes i van ocupar portades de diaris de tot el món. La pel·lícula, produïda per Netflix, ha arribat al certamen amb polèmica després que cinemes alemanys hagin demanat que se l'exclogués de la competició perquè no es preveu que arribi de manera habitual a les pantalles.

La pel·lícula se situa l'any 1885, quan Elisa i Marcela es coneixen a una escola de mestres gallega. El que comença sent una gran amistat, acaba convertint-se en una relació amorosa que sobreviu d'amagat. Els pares de Marcela sospiten de la relació i l'envien a l'estranger uns anys. Una vegada tornen, decideixen tenir una vida en comú. Davant la pressió social, l'Elisa abandonarà un temps el poble per a tornar convertida en un home, el Mario. La trama s'inspira en la història real d'elles dues i els forats que els documents no podien omplir són els que li han donat peu per escriure el guió. La pel·lícula de Netflix està produïda per Rodar y Rodar, Zenit TV, Lanube Películas i TV3, amb l'associació de Film Factory.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.