directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 00:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 15:52 h

La superilla del Poblenou utilitzarà el 5G per crear projectes que millorin la qualitat de vida de les persones grans

És un programa de l'Ajuntament i de la Fundació Mobile World Capital

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) han posat en marxa el programa per convertir la superilla del Poblenou en un camp de proves de la xarxa 5G. La superilla acollirà projectes basats en noves tecnologies amb l'objectiu de convertir-se en un entorn de desenvolupament de la recerca, l'emprenedoria i el desenvolupament de la indústria 5G a la ciutat. L'Ajuntament impulsarà projectes que afavoreixin la vida autònoma de les persones grans a la llar. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assegurat que aquest projecte "no és innovar per innovar", sinó que es tracta d'aplicar el 5G a les polítiques d'envelliment i les necessitats de les persones.

Les propostes que hi participin han de plantejar solucions que juguin un paper clau per optimitzar la salut i benestar de les persones grans, i ajudin a prevenir, educar, mantenir i estimular la persona en el seu entorn domiciliari habitual el màxim de temps possible. Laia Ortiz ha explicat que aquest projecte segueix la línia de fer “la ciutat per a tota la vida”, perquè hi puguin viure persones de totes les edats. El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha parlat de tres objectiu en el marc de la tecnologia i la xarxa 5G: la creació de projectes amb finalitats socialment útils, l’accessibilitat de la tecnologia a tota la ciutadania i reduir l’escletxa digital, i assolir la sobirania tecnològica amb una infraestructura pròpia. Pisarello ha destacat que Europa té la sobirania tecnològica “com un dels deures pendents” i ha afegit que “no farà la seva feina” si les ciutats no comencen a pressionar en aquest sentit.La superilla del Poblenou, a més de crear projectes d’àmbit social, també permet el desplegament i l’avaluació de serveis multimèdia per a altres experimentadors, principalment els de petites i mitjanes empreses del teixit local. Segons Pisarello, “el contacte amb aquesta tecnologia ha de servir per millorar el teixit productiu i associatiu i pugui arribar a tothom”. A més, aquest pilot ha de permetre treballar i elaborar un model de desplegament ordenat i intrusiu de la nova tecnologia 5G a la ciutat utilitzant mobiliari urbà ja existent.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.