directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 23:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 18:41 h

Foment es planteja boicotejar el recompte per la representativitat empresarial

Sánchez Llibre diu que el decret és "arbitrari" i que "vulnera el principi de seguretat jurídica"

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha explicat aquest dilluns a la tarda que la patronal es planteja no presentar-se al recompte per la representativitat si no es fa sota criteris que incloguin aspectes com la facturació, el nombre de treballadors, el volum d'exportacions i importacions o la capacitat de generar ocupació. Segons Sánchez Llibre, el decret de la Generalitat és "arbitrari i vulnera el principi de seguretat jurídica". La patronal al·lega que l'activitat empresarial dels seus associats suposen el 70% del PIB de Catalunya i negocia el 90% dels convenis col·lectius, a més de concentrar el 90% de les exportacions i el 70% de les empreses adjudicatàries d'obra pública de la Generalitat, l'Estat i administracions locals. D'altra banda, Sánchez Llibre ha negat que acceptés fa uns mesos que Pimec pogués ostentar la meitat de la representació i s'ha mostrat disposat a seguir negociant.

Sánchez Llibre ha assenyalat que han tingut coneixement de la promulgació del decret aquest mateix matí i ha afegit que en la celebració del comitè executiu de la patronal s'ha defensat "fermament" i "amb molta contundència" l'opció de no presentar-se al recompte "si els criteris no representen la realitat empresarial". En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que "la voluntat negociadora segueix estant ferma" des que fa poc més de tres mesos va assolir la presidència de la patronal i ha admès que no sap quines serien les conseqüències en cas de no acudir al recompte.El president de la patronal també ha afirmat que els ha sorprès "negativament" la promulgació d'aquest decret perquè és "arbitrari i vulnera la seguretat jurídica" i ha subratllat que les sentències dictades sobre aquest conflicte no es poden considerar fermes perquè no s'han publicat al DOGC.De moment, el president de la patronal ha indicat que ha posat el cas en mans dels advocats de Foment, que després d'un primer anàlisi veuen opcions de poder recórrer l'ordre publicada per la Generalitat. Segons ha insistit, es tracta d'un text que "vulnera els interessos" de Foment i les seves empreses associades i que "es molt difícil d'entendre" com una empresa amb centenars de treballadors "té la mateixa representativitat" que "un autònom amb dos treballadors".Per últim, Sánchez Llibre ha negat que aprovés que Pimec pogués disposar d'un 50% de la representativitat i que en tot cas sí que fos d'un 65%, incloent Fepyme. "El que no negociarem mai és el 50%. Entre el 50% i el 65% hi ha camí per a l'acord", ha comentat.Per contra, Pimec ha celebrat hores abans que el recompte de representativitat de les patronals s'hagi iniciat i ho ha qualificat com una "fita històrica". En un comunicat, ha afirmat que ha patit "molts anys de greuges" i ha lamentat que no se l'ha permès "representar de manera justa i adequada els interessos de les pimes i autònoms de Catalunya".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.