directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de febrer de 2019 19:04 h

El president de l'SGAE repta el ministre a dir-li "què s'ha d'arreglar exactament" de l'entitat

José Ángel Hevia assegura que l'entitat que dirigeix "és segurament la més sanejada, auditada i transparent del país"

ACN Barcelona.-El president de l'SGAE, José Ángel Hevia, ha afirmat aquest dilluns que l'entitat que dirigeix "és segurament la més sanejada, auditada i transparent del país, però està en entredit el sistema de repartiment que enfronta a uns sectors amb uns altres". Hevia ha reaccionat així, en declaracions a la Cadena Ser, al fet que el Ministeri de Cultura ha demanat a l'Audiència Nacional autorització per intervenir l'SGAE durant sis mesos. "M'ajudaria molt que el ministre (José Guirao) em digués què s'ha d'arreglar exactament", ha assenyalat el responsable de l'SGAE, qui ha explicat que no han parlat amb el ministre des del 13 de novembre, després de prendre possessió la nova junta directiva de l'SGAE.

El Ministeri de Cultura ha considerat que l'SGAE no va donar compliment a l'advertiment que li va fer el 27 de setembre per esmenar o corregir els "incompliments greus detectats" a l'SGAE, com ara presentar al Ministeri l'aprovació de modificació dels seus estatuts per la seva adequació al vigent Text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual. Hevia ha afirmat que "evidentment l'SGAE s'ha preocupat en complir tots els requeriments del Ministeri i l'advertiment que insta a la societat que s'adaptin els canvis estatutaris que exigeix la llei i la normativa europea". Tot i això, ha reconegut que en dues ocasions, al juliol del 2018 i al desembre del 2018, no es va arribar en les votacions al 66% necessari per aprovar un canvi estatutari. "La darrera ocasió es va quedar en un 58%", ha afegit. Hevia ha declarat que l'SGAE "és segurament l'entitat més sanejada, auditada i transparent del país", però aquí està "en entredit el sistema de repartiment que enfronta a uns sectors amb uns altres, enfronta a unes societats editorials vinculades a unes discogràfiques a unes societats vinculades a televisions i al mig hi ha els autors espanyols". Preguntat per què opina quan el ministre José Guirao manifesta que és intolerable l'actual situació de l'SGAE, Hevia ha considerat que "són uns criteris de l'actual Ministeri en base al coneixement que té de la situació convulsa de la casa, de la situació d'enfrontament entre parts i és el seu criteri. Els criteris subjectius no els podem analitzar des de l'entitat", ha assenyalat. Preguntat sobre si dimitirà, ha apuntat que està pel què determini la llei i pel què designi la junta directiva formada per 35 membres electes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.