directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 13 de maig de 2024 15:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 10:36 h

Maragall, sobre Romeva: "Tots els eurodiputats saben que s'està jutjant la seva pròpia dignitat democràtica"

Bosch destaca la "valentia" i les conviccions de l'exconseller en defensa de la pau

ACN Madrid.-Els predecessors de Raül Romeva a la conselleria d'Acció Exterior, Ernest Maragall i Alfred Bosch, s'han desplaçat fins a Madrid per donar suport a Romeva el dia que declararà davant del Tribunal Suprem (TS) en el marc del judici de l'1-O. Maragall ha recordat la trajectòria de Romeva al Parlament europeu destacant que era un dels millors eurodiputats i un exemple de "treball, coneixement i solvència". "Avui tots els eurodiputats saben que el que s'està jutjant és la seva pròpia dignitat democràtica", ha afegit Maragall. Per la seva banda, l'actual conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha destacat de Romeva la seva "integritat, valentia i les conviccions en defensa de la pau i dels drets humans".

Tot i que el president del Parlament europeu, Antonio Tajani, "s'empenyi" en negar la qüestió catalana, Maragall ha afirmat que la cambra europea ha d'estar atenta al que passa al Suprem.Segons l'exconseller i candidat d'ERC a Barcelona, s'acusa Romeva per haver estat "coherent, responsable i actuar d'acord amb el seu compromís amb els electorals". I en aquest context, ha considerat que l'estat espanyol acabarà pagant un "cost molt alt" pel que qualifica de "barbaritat democràtica". Un preu que, segons Maragall, acabarà pagant "injustament" la ciutadania espanyola, que aposta majoritàriament per una solució dialogada.Maragall ha dedicat part de la seva intervenció de suport a Romeva en lloar el paper que va tenir com a eurodiputat. El també exeurodiputat ha explicat que tothom sabia al Parlament europeu que Romeva era un dels millors i un exemple de "treball, coneixement i solvència". Pel que fa a la seva etapa de conseller, també n'ha destacat que tenia el reconeixement i respecte dels seus interlocutors internacionals. "Avui l'escoltarem. Assistirem a la vergonya i la ignomínia del judici però ens sentirem orgullosos com la setmana passada amb Junqueras i Forn", ha afirmat.Per la seva banda, l'actual conseller d'Acció Exteriors ha garantit que anirà a Londres, a Paris i on sigui per explicar "la veritat", és a dir, que és un "judici injust contra persones que l'únic que van fer és exercir la democràcia fins a les últimes conseqüències". De Romeva ha destacat que és una persona que ha demostrat la seva "integritat, valentia i conviccions en defensa de la pau i dels drets humans" i ha lamentat que l'hagin escollit per formar part d'un judici "condemnable i injust".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.