directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 16:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 10:38 h

Casado diu que el 155 “il·limitat” és “molt proporcional” i promet nomenar els consellers des del govern espanyol

Assegura que a Catalunya “ens rebenten els cotxes a l’oposició” “s’obliga els nens” a parlar català a les escoles

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que l’aplicació de l’article 155 de manera “il·limitada” en el temps que proposa és “molt proporcional” i ha promès nomenar els consellers des del Govern espanyol. En una entrevista a Telecinco, també ha acusat el govern espanyol d’haver aixecat el control sobre les finances de Catalunya “i no sabem a que estan destinant els diners de tots els espanyols, 70.000 milions d’euros del FLA en propaganda”.

Casado ha afirmat que vol anar “més enllà” del 155 que va aplicar el govern de Mariano Rajoy. “El que dic és que el 155 ha de tenir una durada il·limitada fins que s’arregli el problema de legalitat, de convivència i de concòrdia, i que el Govern s’ha de nomenar per part del govern d’Espanya”, ha sentenciat.Segons el líder del PP, ”a més que l’afectació competencial” el 155 ha de servir per intervenir “l’educació, els mitjans de comunicació, les finances” per fer efectiu “el tancament del Diplocat i del Consell de la República” i per “acabar amb el de Lledoners, que sembla la catedral dels independentistes”. Segons Casado, el 155 “no és que tregui l’autogovern de Catalunya, és que l’allibera” i s’ha d’aplicar perquè a Catalunya “ens rebenten els cotxes a l’oposició, als nens els oliguen” a parlar català a les escoles. Per tot plegat, ha dit, el 155 és un mecanisme “molt proporcionat” que “té un requeriment de compliment de la Constitució previ”, on “el Consell de Ministres pregunta al president de la Generalitat si compliran la Constitució”. “Hi ha moltes coses que justifiquen la intervenció”, ha dit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.