directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 13:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 10:46 h

Cuevillas diu que està "disponible" per presentar-se a les eleccions europees si el seu perfil "encaixa"

L'advocat ja ha traslladat a Puigdemont la seva "disponibilitat" per ser candidat

ACN Brussel·les.-L'advocat Jaume Alonso Cuevillas no es descarta com a candidat a les eleccions europees. "Si el meu perfil encaixa amb unes llistes estic disponible per fer-ho", ha afirmat sobre presentar-se amb la llista que el PDeCAT o JxCat ha de configurar de cara als comicis. Segons ha explicat aquest dimarts en una tertúlia a El Món a Rac1, Cuevillas ha admès que "s'ha parlat" del seu nom i ha assenyalat que ja ha posat "sobre la taula" la seva disponibilitat a l'expresident Carles Puigdemont. "A ell en principi li sembla bé però aquesta constel·lació és dificultosa i jo el que no faré és barallar-me amb ningú", ha indicat afegint que seguirà "defensant" la causa catalana "des dels mitjans, les sales de justicia o Europa".

L'advocat ha insistit que no sap si es presentarà a les europees i que el PDeCAT no li ha ofert per ara formar part de la seva candidatura. "Ofert no, sé que s'ha parlat del meu nom", ha matisat. Amb tot, ha insistit que "si al final es creu" que ell és la persona "adequada" per anar a la llista no té "cap inconvenient" en presentar-se a unes primàries.Cuevillas ha assenyalat que "en definitiva" com a eurodiputat faria la "mateixa feina" que fa com a advocat "tant des de dins de la sala com fora" o als mitjans de comunicació sobre un judici "polític". Així, ha expressat la seva convicció que "ara" cal fer-ho "amb molta contundència" a la UE. "En aquests moments estic defensant una causa política, és molt important fer-ho a Europa", ha conclòs.A menys de 100 dies per les eleccions europees, el PDeCAT encara ha de triar amb quina marca i amb quina aliança es presenta als comicis, que coincidiran amb les eleccions municipals a Catalunya. L'aliança que per ara sona és amb el PNB, però els nacionalistes bascos no volen anar junts si també hi és La Crida, liderada per Puigdemont.A diferència d'Esquerra, que té com a número u Oriol Junqueras i com a número dos Diana Riba, la parella de Raül Romeva, el PDeCAT encara no ha donat a conèixer qui encapçalaria la seva possible llista. Per altra banda, tot i que s'ha especulat amb l'opció que Puigdemont es presenti a les europees, tampoc no s'ha confirmat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.