directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 17:17 h

La CUP de Terrassa vol formar els entrenadors d'equips esportius juvenils per prevenir conductes homòfobes o masclistes

La proposta arriba després que jugadors veterans del Terrassa FC insultessin jugadores de Segona Divisió durant un partit femení

ACN Terrassa.-La CUP de Terrassa ha proposat a la regidoria d'Igualtat i Esport de la ciutat que s'imparteixin cursos formatius per detectar conductes i comentaris que afavoreixin les violències masclistes i homòfobes als entrenadors dels clubs esportius base de la ciutat. "Es pretén dotar d'eines a tots els entrenadors que treballin amb equips infantils i juvenils, perquè puguin detectar entre els seus nois i nois aquest tipus de comentaris", ha explicat el portaveu de la CUP, Ander Zurimendi. La mesura arriba coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol, i després de l'episodi que va tenir lloc el passat 2 de febrer quan jugadors veterans del Terrassa FC van proferir insults envers diverses jugadores de Segona Divisió durant un partit femení.

Zurimendi considera que amb aquesta proposta es podrà revertir la tendència, incidint positivament amb accions juntament amb el servei de Joventut i el de LGTBI. Segons la també militant cupaire Ari Falcó, la idea "segueix el principi de prevenció, més que de reacció; o sigui, d'intentar resoldre el problema des de l'arrel, per mitjà de l'educació". La CUP també creu que aquesta formació hauria de ser extensiva al professorat d'Educació Física, ja que es poden trobar amb els mateixos conductes potencials. També aposten per la implantació de tallers d'Educació Sexo-Afectiva a tots els cursos de la ESO (donat que no pot ser una assignatura, ja que el currículum escolar no és competència municipal). Aquesta aposta respon al caràcter tant adolescent i juvenil dels autors de les darrers agressions a Barcelona. La voluntat de la formació és que la mesura s'inclogui en el Pla Director de l'Esport, que ara mateix s'està redactant.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.