directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 01:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 13:10 h

El Parlament Europeu rectifica i acollirà una exposició sobre la llengua catalana

L’Eurocambra havia retirat el permís al·legant que "no era apropiada" per la proximitat amb les eleccions generals

ACN Barcelona.-El Parlament Europeu rectifica i finalment autoritzarà una exposició sobre la llengua catalana organitzada per l’eurodiputat Ramon Tremosa i l’ONG Plataforma per la Llengua. Els qüestors de l’Eurocambra—encarregats d'afers administratius—van revocar el permís al·legant que la mostra "no és apropiada per la proximitat de les eleccions espanyoles". En declaracions a l’ACN, l’eurodiputat del grup liberal ALDE ha agraït a la seva col·lega Catherine Bearder haver negociat per aconseguir la rectificació dels qüestors: "El plantejament que vam fer ja va ser molt orientat a evitar el veto del Partit Popular espanyol, que ens tanca totes les portes que pot".

L’exposició duu per títol ‘The Catalan Language: 10 million European voices’ (La llengua catalana: 10 milions de veus europees), i s’ubicarà a la primera planta del Parlament Europeu, a Brussel·les, entre el 4 i el 8 de març. "Volem fer una exposició en positiu, d’un tema que és cultural i lingüístic", ha explicat Tremosa, que ha negat que la iniciativa es tracti d’una "exposició política" . "Molta gent desconeix que el català és una llengua líder a la ràdio, amb milions de persones l’escolten cada dia, líder a la televisió, que el dia de Sant Jordi es venen més llibres en català que en castellà, que la indústria editorial catalana és potentíssima". Segons Tremosa, l’Eurocambra va notificar-li que rebutjava l’exposició el mateix dia que va cancel·lar una conferència del president de la Generalitat Quim Torra i l’ex-president Carles Puigdemont per "motius de seguretat". Fonts del Parlament Europeu desvinculen ambdues decisions, ja que les exposicions depenen dels qüestors, mentre que la decisió de cancel·lar la conferència va ser del president de l’Eurocambra, Antonio Tajani. Quan és escollit, cada eurodiputat té l’oportunitat d’aprofitar algun dels espais de l’Eurocambra per organitzar una exposició durant una setmana. Tremosa explica que els qüestors "són molt curosos", i recorda que van rebutjar l’exposició fotogràfica ‘Presos políticos’ de Santiago Sierra—retirada fa un any de la fira ARCO—, proposada per l’eurodiputat Jordi Solé.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.