directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 23:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 14:45 h

Govern i Antifrau reactiven la taula de coordinació anticorrupció

Coincideixen en la importància d'impulsar una llei que garanteixi l'anonimat dels alertadors de corrupció

ACN Barcelona.-El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, han anunciat la reactivació de la taula de coordinació anticorrupció prevista pel 2016 i que es va paralitzar amb el cessament del president de l'oficina en aquell moment, Daniel de Alfonso. En aquesta mesa l'Oficina Antifrau hi tindrà un paper central, ha explicat Bosch, i en formarà part el Govern, la Sindicatura de Greuges, la investigació policial i "tots els estaments que puguin estar implicats d'alguna manera en la lluita contra la corrupció i la batalla implacable per la transparència". Gimeno ha recordat que en la legislatura anterior es va arribar a l'acord d'impulsar la mesa, però finalment no es va poder dur a terme.

En la seva primera trobada institucional, Bosch i Gimeno també han tractat la importància d'arribar a un acord parlamentari per tirar endavant la llei d'alertadors que garanteixi la "seguretat, tranquil·litat i anonimat" de les persones que alertin d'indicis de corrupció. Gimeno ha destacat que a la trobada també s'ha tractat les accions que s'han de dur a terme en relació amb la contractació pública. Ha explicat que s'està elaborant un "mapa dels riscos a Catalunya en la contractació pública". L'objectiu és que "els interessos particulars no passin per davant dels púlbics".El conseller ha valorat com a "molt profitosa" la trobada per avançar en la "lluita necessària contra la corrupció i per la transparència, que és la millor garantia preventiva perquè no hi hagi corrupció", ha indicat, amb l'objectiu d'establir "mecanismes" per arribar a que Catalunya "arribi a un nivell de corrupció zero i transparència total". Gimeno ha dit que la voluntat de la lluita contra la corrupció és "comuna" però que "a Catalunya encara tenim molt recorregut en aquesta matèria".A la reunió, celebrada a lla seu del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, també hi ha assistit el director adjunt d'Antifrau, Joan Xirau; i el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.