directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 14:50 h

Cellnex perd 15 milions d'euros el 2018 pels costos de l'ERO

La companyia assegura que sense comptabilitzar l'impacte dels acomiadaments el benefici seria de 31 milions

ACN Barcelona.-L'empresa d'infraestructures de telecomunicacions inalàmbriques Cellnex va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 15 milions d'euros, que atribueix als costos de l'ERO a Retevisión i Tradia, de 55 milions. Els 15 milions de pèrdues contrasten amb els 26 milions de guanys de l'exercici del 2017. Segons els resultats anuals presentats aquest divendres, Cellnex va tancar l'any passat amb un 14% més d'ingressos, fins als 901 milions d'euros, i un EBITDA, és a dir, el benefici abans d'interessos, impostos, devaluacions i amortitzacions, de 591 milions, un 18% més que al 2017. Segons Cellnex, el benefici comparable, sense comptar amb l'ERO, seria de 31 milions.

Durant el 2018, Cellnex va fer unes inversions de prop de 670 milions d'euros, la majoria destinades a generar nous ingressos. En aquest sentit, es van incorporar nous actius a Suïssa i Espanya, es van desplegar nous acords amb Bouygues Telecom i es van fer millores en l'eficiència i el manteniment de la capacitat instal·lada. Amb l'empresa Bouygues Telecom a França, de fet, es va arribar a un acord per construir 88 centres estratègics de telecomunicacions en els propers 5 anys i adquirir-ne 62 més. Cellnex , a més, ha adquirit la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), una empresa concessionària de la Generalitat que es dedica al desplegament, l'operació i el manteniment de les xarxes de fibra òptica. La majoria dels ingressos de Cellnex, un 65%, provenen dels serveis d'infraestructures de telecomunicacions. L'empresa, que opera a Espanya, Itàlia, els Països Baixos, Suïssa i el Regne Unit, obté un 48% dels ingressos i un 56% de l'EBITDA fora de l'Estat espanyol. Itàlia és el seu segon mercat, amb un 28% dels ingressos, i França el tercer, amb un 7%. Les vendes futures ja contractades, l'anomenat 'backlog', assoleixen uns 18.000 milions d'euros, segons Cellnex. El deute net de Cellnex era a final d'any de 3.166 milions d'euros, i la liquiditat de la companyia disponible a data actual de prop de 1.600 milions.En la roda de premsa de presentació de resultats, el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha justificat les xifres de deute juntament amb l'impacte que té en el resultat net en el fet que es tracta d'una companyia d'infraestructures en creixement des del 2015 amb l'objectiu de "construir una plataforma europea que no existia prèviament" i això implica incorporar actius i endeutar-se. Segons Martínez, l'empresa es troba en un "cicle inversor molt important" i ha deixat clar que "si demà deixéssim d'invertir i endeutar-nos, aquests fluxos de caixa es capitalitzarien en resultat net".Sobre l'impacte dels 55 milions d'euros per fer front a l'ERO i prejubilacions, el director financer, José Manuel Aisa, ha dit que tenen efectes sobre els resultats del primer any però que s'apliquen al llarg dels dos següents exercicis. L'empresa "no ha pagat ni molt ni poc", segons ha comentat Martínez, que ha afegit que s'ha comparat amb altres empreses i també s'ha negociat les sortides amb els representants dels treballadors.Aisa també ha explicat la incidència de les noves normes comptables (IFRS16), obligatòria des del primer dia d'aquest any i que Cellnex ja ha aplicat al 2018, i que per exemple imputa com a deute els lloguers de les infraestructures.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.