directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Tarragonès doble fletxa Divendres, 22 de febrer de 2019 17:04 h

Tarragona estrena el nou passeig marítim del Miracle

La reforma de la plataforma, tancada des del 2013, començarà passat l’estiu

ACN Tarragona.-El nou passeig marítim del Miracle, a Tarragona, ja és una realitat. Aquest divendres s’ha inaugurat oficialment la remodelació d’aquest vial, amb una inversió d’uns 900.000 euros a càrrec del Port. L’actuació, que comprèn un tram de 650 metres, ha permès habilitar un vial amb un carril de circulació per a cada sentit, un carril bici, ampliar la vorera i instal·lar jardineria, arbrat i nou enllumenat. Després de l’estiu, l’Ajuntament començarà la reforma de la plataforma del Miracle -tancada des del 2013-, segons ha avançat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. L’estrena del nou passeig ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el qual ha destacat l’esforç fet per “obrir” els ports a les ciutats.

El passeig marítim de Tarragona ha renovat la seva imatge després de ben bé quatre dècades. La reforma d’aquesta avinguda, que fins ara no tenia nomenclatura oficial, pretén donar continuïtat al passeig de l’Escullera i al passeig marítim de Rafael Casanova, que ja disposaven de vials diferenciats per a bicicletes, vianants i trànsit rodat. En alguns punts, la remodelació ha permès eixamplar la vorera de tres a vuit metres d’amplada. El president del port, Josep Maria Cruset, ha destacat que la nova actuació “relliga” tot el front marítim -que també inclou la passera- i permet oferir “quatre quilòmetres lineals” per passejar o fer esport. Segons Cruset, aquesta actuació permet “obrir la ciutat al mar”. Al seu torn, l’alcalde Ballesteros ha valorat la col·laboració entre l’Ajuntament i el Port, i ha dit que el proper pas serà la reforma de la plataforma del Miracle, tancada des de fa sis anys. L’actuació, que té un pressupost de 700.000 euros, es licitarà en breu i les obres arrencaran al setembre o a l’octubre. De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha posat en valor l’esforç fet per “obrir” els ports a les ciutats i deixar enrere etapes en què els “donaven l’esquena” i estaven, fins i tot, “deixats”. Segons Calvet, el nou passeig reforça el fet que Tarragona és “una ciutat de mar”. La inauguració del passeig marítim s’ha hagut d’avançar per la convocatòria d’eleccions per al 28 d’abril. L’acte ha començat amb un tall de cinta a càrrec del conseller i ha acabat amb el descobriment d’una placa al paviment. En concret, la inscripció s’ha instal·lat en una rèplica de l’icònic Balcó del Mediterrani que s’ha construït al mateix passeig marítim. La cimera pel desmantellament de la línia del ferrocarril, al març D’altra banda, el conseller Calvet ha avançat que el mes vinent es farà la cimera amb els ajuntaments de Salou i Cambrils, Foment, Adif i la Generalitat per abordar la integració de la línia del ferrocarril que creua els nuclis urbans d’ambdós municipis i la implantació d’un servei de tren tramvia.El conseller ha recordat que treballen amb les administracions implicades per concretar el desmantellament de la via i articular, en una segona frase, la implantació del tren tram. A més, Calvet ha insistit que reclamen a Foment la resta de projectes inclosos en el pacte pel mapa ferroviari, com són l’estació central intermodal al sud de l’aeroport de Reus i la reactivació de la línia Reus-Roda, que ha d’evitar el pas de trens de mercaderies per la costa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.