directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 10:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 14:13 h

Els comuns s'obren a reprendre la negociació dels pressupostos tot i estar "lluny" de les seves propostes

CatECP assenyala que la despesa departamental executada del 2018 suposa 1.000 MEUR més que la prevista per al 2019

ACN Barcelona.-Els comuns s'obren a reprendre la negociació amb el Govern sobre els pressupostos del 2019 tot i considerar que la proposta de l'executiu no aporta cap novetat i està "lluny" de les deu mesures "de mínims" que plantegen. "Si cal tornar a seure, ens tornem a seure amb dades i propostes concretes. Ara tenim dades, seguim parlant", ha afirmat la portaveu de CatECP, Susanna Segovia. El diputat de CatECP i portaveu d'economia, David Cid, ha assenyalat que la despesa departamental executada el 2018 és de 25.307 MEUR, 1.000 MEUR per sobre de la despesa prevista en els comptes del 2019 de 24.281. A més, Cid ha defensat que la despesa actual no es pot comprar amb la del 2010 sense tenir en compte la inflació.

Segovia ha retret al Govern que "carregui la responsabilitat" dels pressupostos a l'oposició quan l'executiu ni els ha aprovat i ha afegit que aquest actitud suposa "començar la casa per la teulada". Preguntada per si s'haurien de convocar eleccions anticipades en cas que no es puguin aprovar els comptes del 2019, la portaveu dels comuns al Parlament s'ha limitat a dir que "s'haurà de mirar quin és l'objectiu de la legislatura" si es dona aquest escenari.Els comuns segueixen sense veure una "aposta valenta i social" per retornar a la ciutadania "l'esforç" que han fet durant els anys "d'emergència social". Per al diputat David Cid, la sensació és que la situació està encallada des del 29 de novembre i no veu cap "novetat substancial" en la proposta de pressupostos que ha presentat aquest dilluns el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, sense que el Consell Executiu els hagi aprovat. Cid ha afegit que el Govern està "lluny" d'una nova oferta i d'acostar-se a les 10 propostes "de mínims" dels comuns.Pel que fa a les xifres, Cid ha defensat que no són una pressupostos expansius ni blinden els serveis públics i ha posat d'exemple que el pressupost executat el 2018 del conjunt de departaments és de 25.307 MEUR mentre que la proposta de comptes per al 2019 del Govern preveu una despesa per a aquest concepte de 24.281. Així mateix, el diputat dels comuns ha afirmat que l'executiu català no pot comparar en números absoluts la despesa del 2019 amb la del 2010 sense tenir en compte la inflació que, segons ha dit, ha augmentat un 15% en aquests anys. Tenint en compte aquesta circumstància, segons els càlculs dels comuns, els pressupostos per al 2019 en realitat estan 4.500 MEUR per sota els del 2010.D'altra banda, Cid també ha criticat que el Govern inclogui als pressupostos partides que "no té compromeses" i ha posat d'exemple els recursos de la disposició addicional tercera i per als Mossos d'Esquadra. "És mala idea denunciar incompliments de l'Estat a través dels pressupostos", ha afegit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.