directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 18:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 16:58 h

El Govern proposa augmentar l'IRPF per a les rendes de més de 120.000 euros

Aragonès també ofereix reduir les bonificacions de l'impost de successions i un increment de mig punt a la taxa d'actes jurídics documentats que paguen els bancs

ACN Barcelona.-El Govern ofereix als comuns i la resta de grups parlamentaris un augment de l'IFRPF per a les rendes més altes, de més de 120.000 euros, a canvi del seu suport per tramitar els pressupostos. En una compareixença al Parlament, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha proposat aplicar el tipus màxim del 25,5% del tram autonòmic de l'IRPF a les rendes més altes, a partir dels 120.000 euros, i no des dels 175.000, com passa actualment. Això suposaria un increment de dos punts per aquestes rendes, i una recaptació addicional d'uns 16,3 milions d'euros anuals. "Se'ns demanava explorar tot l'espai possible en la fiscalitat, i ho fem", ha dit Aragonès, que també ha suggerit canvis en successions i l'impost d'actes jurídics documentats.

En aquest sentit, el vicepresident ha ofert reduir les bonificacions a l'impost de successions, per recaptar fins a 83,2 milions d'euros extra anuals, i canvis en l'impost d'actes jurídics documentats, elevant mig punt el tipus general aplicable sobre préstecs hipotecaris, que paguen els bancs, i que passaria de l'1,5% al 2% per recaptar uns 77,8 milions d'euros. Aragonès ha demanat als partits que assumeixin la seva proposta, que ha descrit com a "raonable" i una "oportunitat" pels ciutadans.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.