directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 19:21 h

Ábalos reivindica Tarradellas com un defensor "acèrrim" de l'autogovern en oficialitzar el canvi de nom de l'aeroport

L'aeròdrom barceloní passa a dir-se Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat des d'aquest divendres

ACN Barcelona.-El ministre de Foment del govern espanyol, José Luís Ábalos, ha reivindicat la figura del president Josep Tarradellas com un defensor "acèrrim" de l'autogovern i del diàleg entre els "pobles" de l'Estat espanyol en l'acte d'oficialització del canvi de nom de l'aeroport barceloní, que des d'aquest divendres passarà a dir-se Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat. En el seu discurs, Ábalos ha posat en valor que els principals aeroports de l'Estat portaran els noms de Tarradellas i del president Adolfo Suárez, "un recordatori que l'entesa entre les dues ciutats és possible". "Els dos aeroports ara rendeixen homenatge a la seva valentia", ha celebrat. En el seu torn, el president d'Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que "cada visita a l'aeroport honorarà" la memòria de Tarradellas.

El ministre de Foment de l'Estat espanyol ha aprofitat la presentació de la nova denominació de l'aeroport per recordar "l'esperit" de Tarradellas i Suárez i els seus contemporànis, tot afirmant que "si ells van ser capaços" de "no cedir a les pressions maximalistes" i de "fomentar el diàleg", la generació política actual està "moralment obligada" a seguir el seu exemple.Per Àbalos, Tarradellas va ser "partidari de la convivència i l'entesa entre els pobles d'Espanya", tant en la seva etapa com a polític durant la Segona República, com en l'exili i també al "tornar a casa" per convertir-se en el primer president de la Generalitat després del franquisme. El ministre de Foment ha definit el polític català com "un defensor acèrrim" de les institucions democràtiques, començant per l'autogovern de Catalunya."La biografia de Tarradellas està plena d'exemples que són políticament actuals", ha dit. En aquest sentit, Ábalos ha recordat, per exemple, que Tarradellas va ser un dels impulsors de la primera llei de l'avortament. "Que al 2019 encara hi hagi qui proposi retrocedir en aquest dret ens ha de fer reflexionar", ha assegurat, en referència a les intencions del president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, de reformar l'actual normativa.Pel ministre, el canvi de nom és "encertat" perquè "fa justícia a la memòria d'un dels grans símbols de la història de l'autogovern català". A més, segons Ábalos, és una "gran metàfora" que els aeròdroms principals de l'Estat portin els noms de Tarradellas i d'Adolfo Suárez, "homenatjant la valentia" d'aquestes dues figures i servint de "símbol" i de "recordatori" que l'acord entre Madrid i Barcelona "és possible" si "hi ha voluntat de diàleg".En la mateixa línia, el president d'Aena, Maurici Lucena, també present en l'acte, ha celebrat que la infraestructura barcelonina porti un nom amb tant de "simbolisme" i ha assegurat que "cada visita a l'aeroport honorarà" la memòria de Tarradellas. En finalitzar l'acte protocol·lari, el ministre ha ofert una fotografia emmarcada del president sortint d'un vol el 23 d'octubre de 1977, després de reunir-se amb Suárez i acordar la restitució de la Generalitat després del franquisme.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.