directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 08:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 21:11 h

Brussel·les lamenta el rebuig de Westminster a l'acord pel Brexit: "La UE ha fet tot el que podia"

El negociador comunitari Michel Barnier afirma que "l'estancament" actual només es pot resoldre al Regne Unit

ACN Brussel·les.-El cap negociador dels 27 pel Brexit, Michel Barnier, ha lamentat el rebuig, per segon cop, de Westminster a l'acord de sortida del Regne Unit de la UE consensuat entre Londres i Brussel·les. Després de la derrota de Theresa May a Westminster, Barnier ha assegurat que "la UE ha fet tot el que podia per ajudar a aconseguir l'aval a l'Acord de Retirada". "L'estancament només es pot resoldre al Regne Unit. Les nostres preparacions per una sortida sense acord són més importants ara que mai", ha afegit el francès.

Des de la Comissió Europea expressen "decepció" pel fet que el govern britànic no hagi aconseguit "garantir una majoria" de suport tot i les "garanties legals" pactades sobre el pla de contingència irlandès en les últimes hores per facilitar a May el tràmit parlamentari a Londres."Després de les garanties addicionals proveïdes per la UE al desembre, al gener i ahir, no hi ha res més que puguem fer", ha dit un portaveu de l'executiu de Juncker. A Brussel·les, ha indicat el portaveu, els 27 continuen defensant l'Acord de Retirada, que inclou el pla de contingència per evitar una frontera dura a l'illa d'Irlanda."Amb només 17 dies pel 29 de març, els resultats d'avui incrementen de forma significativa les possibilitats d'un Brexit sense acord o que no hi hagi Brexit. Per la nostra banda, la UE continuarà amb les preparacions en cas d'un no acord i per garantir que estem a punt per a tots els escenaris", ha argumentat.Per altra banda, el portaveu comunitari també ha matisat que si s'opta per un ajornament del Brexit, els 27 estan "preparats" per considerar-ho i decidir-ho per unanimitat. "Els 27 decidiran, donant prioritat a la necessitat de garantir el funcionament de les institucions i tenint en compte els motius i la durada d'una possible extensió", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.