directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 14 de març de 2019 17:04 h

L'Ajuntament compra un solar per 1,4 MEUR per ampliar el pati d'una escola de Sant Andreu

El consistori va oferir una permuta, però finalment ha comprat el terreny, que permetrà créixer a l'escola Metre Gibert i Camins

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous la dotació econòmica d'1,4 milions d'euros que permetrà expropiar el solar adjacent a l’Escola Mestre Gibert i Camins, al barri de Sant Andreu, i ampliar així el pati escolar. Per tal d’accelerar els tràmits, l’expropiació es farà per la via de l’acord després d’una llarga negociació amb el propietari. El preacord amb la propietat inclou el valor aprovat i el fet que hi hagi una cessió anticipada del solar a l’Ajuntament de cara al curs vinent que comença al setembre. Es dona així resposta a les reclamació que tant l’Associació de Famílies d'Alumnes com la mateixa direcció del centre havien fet reiteradament des de fa més de 20 anys.

D’aquesta manera, l’expropiació del solar adjacent a l’escola es podrà iniciar en el primer quadrimestre de 2019 i es completarà abans d’acabar l’any. Un cop el solar quedi inscrit al registre com a propietat municipal, es farà la cessió al Consorci d’Educació de Barcelona, per tal que pugui ampliar i condicionar els espais de l’Escola Mestre Gibert i Camins, singularment el seu pati i eliminar el mur amb el solar adjacent. El propietari de la finca també té el compromís de fer les intervencions necessàries perquè el mur del pati del centre educatiu estigui en condicions adients. La primera opció amb la propietat va ser la permuta, però les propostes presentades per l’Ajuntament no van aproximar les dues parts. Situada la negociació per aconseguir l’adquisició del solar en base a un acord per a l’expropiació, es van realitzar les reunions necessàries fins arribar a tancar l’acord durant el mes de febrer.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.