directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Divendres, 15 de març de 2019 18:12 h

ERC demana a Fira de Lleida i a Larrosa que "vetin" la participació de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball

El grup municipal rebutja la presència de les forces armades al certamen perquè "no eduquen i xoquen amb la cultura de la pau"

ACN Lleida.-El grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria reclama a Fira de Lleida i a l'alcalde Fèlix Larrosa que "vetin" la participació de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball (F&T), que se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril al pavelló 4 de Fira de Lleida. ERC ha tornat a expressar el seu malestar per la presència al certamen d'un estand de les forces armades "perquè té com a finalitat la captació i no la formació de futurs treballadors". Els republicans destaquen que la Fira F&T "és un espai de caire educatiu" i, per tant, consideren que "el fet que hi hagi militars es contradiu amb la cultura de la pau que ha de presidir l'educació a Catalunya". L'Exèrcit ha estat present al saló en les dotze edicions celebrades fins ara.

ERC-Avancem planteja a Larrosa que, "si no té el valor de tirar endavant la proposta de veto, almenys s'arbitri un sistema o un espai en què es visualitzi clarament que l'Exèrcit no és un actor formatiu" i, per tant, "no ha de tenir lloc entre els centres de formació", segons aquest grup municipal.A més, els republicans recorden que la participació de la institució amarada a la Fira Formació i Treball "incompleix la moció 'Per la declaració de Lleida municipi de cultura de pau', aprovada pel ple de la Paeria l'abril del 2016", i també "una resolució del Parlament del mateix any en què es demanava evitar la participació de l'Exèrcit en fires promocionals de formació i espais educatius".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.