directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 17:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 13:49 h

Rivera demana a Sánchez que aclareixi si va ordenar a l'Advocacia de l'Estat descartar la rebel·lió al judici de l'1-O

El líder de Cs acusa el govern espanyol "d'utilitzar les institucions per anar en contra de l'Estat" i afavorir els seus "socis separatistes"

ACN Madrid.-El president de Cs, Albert Rivera, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "doni la cara" i doni "explicacions públiques" sobre si va ordenar a l'Advocacia de l'Estat descartar la rebel·lió al judici de l'1-O al Tribunal Suprem. Rivera ho ha dit en una atenció als mitjans a València després que diumenge anunciés el fitxatge d'Edmundo Bal, l'advocat de l'Estat destituït pel govern espanyol que defensava l'acusació per rebel·lió als presos independentistes. Bal serà el número 4 de la llista de Ciutadans per les eleccions generals a Madrid i ha acusat aquest dilluns la ministra de Justícia, Dolores Delgado, de demanar-li que retirés proves per fer caure la rebel·lió de l'escrit d'acusació. "No pot ser que el president del govern enlloc de defensar l'Estat estigui demanant a un advocat de l'Estat que retiri proves per afavorir els seus socis separatistes", ha reblat.

Bal es va negar a signar l'escrit de conclusions on per primera vegada l'Advocacia es desmarcava del parer de la Fiscalia i no acusava per rebel·lió els presos independentistes, sinó que ho feia per sedició. Una qualificació dels fets que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va justificar per "criteris jurídics i tècnics" però que part de l'Advocacia –heretada dels governs anteriors- no va compartir. Bal va ser substituït per Rosa María Seoane."És una afirmació molt greu", ha dit Rivera, que també ha demanat que Delgado surti a donar explicacions perquè digui "si és veritat que va donar instruccions en contra dels interessos generals de l'Estat". El president del partit taronja ha acusat Sánchez d'haver "utilitzat les institucions per anar en contra de l'Estat". Rivera ha defensat el fitxatge de Bal i l'ha descrit com "una de les incorporacions més importants" de la candidatura de Cs. El líder del partit ha lloat la "defensa de la Constitució" de Bal i que "es va enfrontar a Sánchez quan el van intentar purgar". Segons Rivera, aniria tot millor amb un ministre de Justícia com Bal.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.