directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 02:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 18 de març de 2019 18:31 h

El govern de Colau assegura que ha adjudicat el 67% del Pla de Barris i preveu arribar al 76% a finals d'any

Janet Sanz acusa el PSC de demanar un ple extraordinari com a "estratègia electoralista" i de "pensar poc en la ciutadania"

ACN Barcelona.-El govern d'Ada Colau assegura que ha adjudicat el 67% del Pla de Barris i preveu que la xifra arribi al 76% a finals d'any. Ho ha dit aquest dilluns la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, que ha apuntat que durant els anys 2017 i el 2018 s'ha executat el 100% del pla, que està previst que finalitzi el 2020 amb una inversió de 150 MEUR. Segons ha explicat Sanz, el 24% del pressupost restant es gastarà l'any que ve. En resposta a les crítiques del grup municipal del PSC, que acusa el govern municipal d'haver executat només el 6% del pla, i un dia abans de la celebració d'un ple extraordinari per reprovar el govern pel desenvolupament del Pla de Barris, la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme ha dit que es tracta d'una "estratègia electoralista" del PSC i que té "poc a veure amb les necessitats de la ciutadania". "Poc pensen en la ciutadania", ha indicat.

El pla es va començar a treballar l'any 2016, però no va ser fins al 2017 i 2018 que es van anar engegant els projectes. Durant aquests dos anys s'han gastat 46 MEUR, un 31% del total del pressupostat. En el marc del pla, s'han fet 610 accions, la majoria en matèria de drets socials. El Bon Pastor i Baró de Viver és on més actuacions s'han dut a terme, seguits de la Zona Nord, el Besòs i el Maresme i el Raval sud i el Gòtic sud. Pel que fa a les obres, se n'han fet 73, les més nombroses han estat els equipaments comunitaris, seguits d'obres d'espai públic i d'estada, d'accessibilitat i connectivitat i, finalment, de centres educatius. Del total d'obres, el 27% estan acabades, el 36% en obres i el 37% s'iniciaran durant el primer semestre d'aquest any. Un pla per "revertir" les desigualtatsLa tinenta d'alcaldia d'Urbanisme ha subratllat que el Pla de Barris ha estat un "projecte central" per crear projectes als barris més vulnerables de la ciutat i "revertir" així les desigualtats. Sanz ha remarcat que 3.400 veïns han participat en els plans. A més, ha defensat que el Pla de Barris ha "millorat la vida de la gent" i que ha "vingut per quedar-se".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.