directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 06:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 11:28 h

L'associació Servidors Públics té la sensació que el 155 tenia la voluntat de "malmetre" les institucions catalanes

Denuncien que es va intentar "minvar l'acció de govern" en considerar que qualsevol actuació tenia caire secessionista

ACN Barcelona.-L'associació Servidors Públics de Catalunya considera que les accions impulsades durant l'aplicació del 155 va "malmetre" les actuacions que s'havien fet des de les institucions "durant molts anys". En aquest sentit, la presidenta de l'associació Servidors Públics, Yolanda Hernández, ha apuntat que no sap si per part de l'estat espanyol hi va haver la voluntat real de "malmetre" però que "les accions donaven aquesta sensació". En una compareixença al Parlament en la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155, ha explicat que es va intentar "minvar l'acció de govern" en considerar que "qualsevol actuació tenia caire secessionista o que preteníem rebel·lar-nos cada dia". En aquest ambient, Hernández ha admès que els funcionaris patien "incertesa i por" en "no saber què passaria l'endemà".

En aquesta línia, Hernández ha considerat que "si no volien intervenir o malmetre el que s'havia fet, havien de deixar que l'administració seguís funcionant". Segons Serveis Públics, això no va passar i a tall d'exemple han explicat que "expedients que estaven a punt de signar-se es van paralitzar de forma incomprensible".L'associació Servidors Públics, creada l'octubre del 2017 en "defensa" de les institucions, ha fet un inventari dels danys de 155. A l'informe hi consten els empresonats, les persones a "l'exili", els cessats del seu càrrec i els no seleccionats en diversos processos. També es dona compte de 23 organismes que van ser suprimits, del Parlament i Diplocat, dissolts, i dels organismes de l'administració catalana intervinguts. Paral·lelament, també consten com a danys les iniciatives legislatives decaigudes, així com els projectes o proposicions de llei que van quedar aturats; la intervenció econòmica, retards en els pagaments, les afectacions en subvencions, els danys en col·lectius vulnerables en la pèrdua d'accés a alguns serveis o la pèrdua de publicitat institucional.La presidenta de l'associació ha explicat que hi ha danys tangibles, com els descrits, però que n'hi ha d'altres d'intangibles, com "la sensació que li va quedar al ciutadà". "La por del personal va ser molt important i són danys molt complicats de revertir", ha explicat Hernández, que ha apuntat que els sap greu quan "alguns partits diuen que el 155 no va tenir danys". A la comissió no han estat presents Ciutadans, ni PSC ni PP.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.