directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 19 de març de 2019 12:34 h

Rivera i Casado reclamen a Sánchez que activi la Policia i les delegacions per fer complir l’ordre de la JEC a Catalunya

Els líders del PP i de Cs responsabilitzen el president del govern espanyol del suposat incompliment un cop expiri el nou termini

ACN Madrid.-Els líders del PP i de Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, han coincidit a reclamar aquest dimarts al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que activi les delegacions del govern espanyol a Catalunya i les forces policials per fer complir l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) al president de la Generalitat perquè retiri els llaços grocs dels edificis que depenen de la Generalitat. En dos actes a Madrid i València, tots dos han coincidit a assenyalar el president del govern espanyol com a responsable d’aquest suposat incompliment un cop expiri el nou termini fixat per la JEC aquesta tarda de dimarts.

En un acte a València, el líder del PP ha insistit que Sánchez “ha de posar tots els mecanismes al seu abast perquè es respecti la neutralitat de l’espai públic”. “No pot ser que Barcelona i Catalunya segueixi infestada de llaços grocs que diuen que no es respecta l’estat de dret”, ha dit Casado, que ha assegurat que el llaç groc és “un emblema que insulta l’Estat de dret i la democràcia”.Per això ha defensat que “si Torra incompleix l’ultimàtum”, el president del govern espanyol ha de dir “si el govern farà a través de la policia o la delegació del govern el que li estem reclamant: que mantingui la neutralitat” dels espais públics. “Sánchez permet que etiquetin els domicilis particulars de l’oposició amb llaços grocs com es feia a la dictadura perquè necessita els seus vots per tornar al poder”, ha dit. En aquest sentit ha insistit en la reforma de la llei de partits polítics que el seu grup va portar al Congrés dels Diputats perquè “cap partit amb líders processats per rebel·lió o sedició rebi doners públics”. Casado també ha assegurat que el fitxatge de Cayetana Álvarez de Toledo com a cap de llista per Barcelona “és un missatge clar” contra “aquesta xenofòbia i racisme que en el fons diu que si no es parla al seva llengua” no es pot representar Catalunya. En un acte amb les entitats que treballen amb discapacitats, Rivera també ha afirmat que “si Torra incompleix les obligacions de la Junta Electoral Central, les delegacions del govern (espanyol) han de fer complir la llei a Catalunya”, i per tant “no hi pot haver llaços grocs, ni estelades ni símbols partidistes”. “Mentre Sánchez sigui president d’Espanya ha de complir la llei en comptes de legitimar els atacs de Torra a l’Estat i criminalitzar els que defensem l’Estat”, ha dit.Rivera també ha recordat que la seva formació ha portat el cas a la Fiscalia: “Els símbols partidistes, llaços grocs, estelades o pancartes dient que Espanya és una dictadura han de ser retirades, i si Torra no ho fa i prevarica que actuï la Fiscalia”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.