directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 12:57 h

La CUP exigeix al Govern i a Colau que no permetin la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

La formació anticapitalista lamenta que els Mossos hagin "impedit" una protesta contra l'stand de l'exèrcit

ACN Barcelona.-La CUP exigeix al Govern i a l'Ajuntament de Barcelona que compleixin els acords i les decisions aprovades al Parlament i al consistori "per tal que l'exèrcit no tingui cap mena de presència" al Saló de l'Ensenyament. D'aquesta manera, els cupaires fan referència a la llei de foment de la pau de 2003, a una moció aprovada al Parlament el 2016 i a l'acord del plenari de l'ajuntament del febrer del 2016. D'altra banda, la CUP ha lamentat que els Mossos d'Esquadra hagin "impedit" a manifestants de la campanya 'Desmilitaritzem l'Educació' protestar en contra l'stand de l'exèrcit espanyol al saló.

"L’educació per la pau i la desmilitarització han de ser valors claus d’aquesta societat i per això, és inacceptable que es permeti la presència de l’exèrcit en un espai educatiu com és el Saló de l’Ensenyament i a més es vulneri el dret a protesta", defensa la CUP a través d'un comunicat. La CUP entén l'exèrcit com una institució "anacrònica, obsoleta, enquistada, hereva del franquisme, que més que aportar solucions forma part del problema". En aquest sentit, fan referència a l'augment de la militarització mundial, de la despesa i la indústria militar i del comerç d'armes a països en conflictes bèl·lics.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.