directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Penedès doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:38 h

Malestar entre els viticultors per l’augment de quotes de la DO Cava

Les principals associacions agràries denuncien un increment “desigual” que beneficia els grans elaboradors

ACN Vilafranca del Penedès.-Les entitats agràries agrupades com a Viticultors del Cava (Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès) han denunciat públicament l’augment de quotes econòmiques aprovat pel Consell Regulador de la DO Cava. Segons han fet públic les associacions en un comunicat, a partir d’aquest 2019, la quota per superfície passarà de 10 euros per hectàrees a costar-ne 30, en una mesura que no afectarà els elaboradors que embotellen més de 10 milions d’ampolles. El col•lectiu lamenta que l’increment s’apliqui als membres de la DO Cava de forma “desigual” i reivindica més “transparència” en les decisions del Consell Regulador.

Tot i les crítiques, Viticultors del Cava dona suport a l’augment general de pressupost de la DO per aquest 2019 aprovat al darrer ple, amb l’objectiu de tirar endavant el nou reglament. Aquesta futura normativa ha de diferenciar els tipus de cava en funció del seu lloc de procedència i de la qualitat, alhora que aquest any també es vol reforçar el control de la traçabilitat del raïm i augmentar la promoció.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.