directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 20 de març de 2019 14:45 h

Els serveis socials de Bescanó van atendre "de forma continuada" la veïna trobada morta quan l'anaven a desnonar

L'ajuntament subratlla que li van oferir recursos però la dona no s'hi va acollir

ACN Bescanó.-Els serveis socials de Bescanó (Gironès) van atendre "de forma continuada" la veïna a qui la comitiva judicial va trobar morta dimarts quan l'anaven a desnonar d'un mas del poble d'Estanyol. En un comunicat, l'ajuntament subratlla que el Servei Bàsic d'Atenció Social coneixia els problemes socioeconòmics que patia la dona i que li van oferir diferents recursos i serveis als quals es podia acollir, tot i que la veïna ho va descartar. Des de l'ajuntament exposen que van emetre un primer informe que va sevir perquè el jutjat de primera instància que havia ordenat el desnonament dictés una pròrroga fins al 19 de març. També van fer un segon dictamen a petició de la dona però el llançament va tirar endavant.

La dona vivia sola al Mas Cendra, una casa aïllada que pertany al nucli d'Estanyol. Dimarts, la comitiva judicial es va desplaçar fins a la masia per dur a terme un llançament. Quan van arriba al lloc, cap a tres quarts d'una de la tarda, van alertar els serveis d'emergències davant els indicis que la dona havia mort.Segons va informar el TSJC, el jutjat d'instrucció 3 de Girona –que porta la investigació del cas- va procedir a l'aixecament de cadàver i que inicialment l'equip forense no va trobar signes de criminalitat que facin pensar que hi hagi una tercera persona implicada en la mort de la dona. Les primeres informacions apunten que la dona s'hauria tret la vida omplint de gas un vehicle que hi havia aparcat a la casa. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació però tot apunta que s'ha suïcidat. La comissió judicial del servei comú dels jutjats de Girona havia anat a executar el desnonament, després que s'hagués suspès en una ocasió anterior. El desnonament era conseqüència d'una sentència dictada per un jutjat de primera instància el 16 de març del 2018 i confirmada posteriorment per l'Audiència de Girona.Segons el TSJC, la sentència estimava una demanda de nul·litat d'un contracte entre una mercantil, que no està relacionada amb el sector immobiliari, i la víctima i que incloïa la cessió d'ús de l'immoble. Un cop l'Audiència va confirmar que anul·lava el contracte immobiliari, la part demandant va instar a l'execució provisional de la sentència perquè la dona deixés de viure al mas. La veïna –personada en el cas a través d'un advocat- va demanar una pròrroga inicial que finalitzava aquest dimarts.Segons informa l'ajuntament en un comunicat, el Servei Bàsic d'Atenció Social del municipi havia atès la veïna pels problemes que patia. Una de les intervencions va ser remetre un primer informe al jutjat per, segons subratllen, ajornar el desnonament fins al 19 de març. També van fer un segon dictamen, a petició de la veïna, però tot i això el llançament va tirar endavant. El consistori exposa que, al llarg del procés, els serveis socials van "intervenir de forma continuada" i va oferir a la veïna els recursos i serveis que podia sol·licitar per intentar trobar una sortida a la seva situació però sempre "respectant" la voluntat de la dona. L'Ajuntament de Bescanó, conjuntament amb els veïns, detalla que viu amb "consternació" els fets succeïts i mostren el més sentit condol a la família.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.