directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

@FrancescViadel & De manars i garrotades fletxa

Sánchez Camacho hissa la bandera pirata

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant

Comparteix




El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha estat molt encertat en titllar de “filibusterisme polític” la decisió del PP d’impugnar els pressupostos de la Generalitat del 2015. Els filibusters eren aquells tipus malcarats i sanguinaris del segle XVII que vivien del saqueig i dels que ha heretat el nom la tècnica amb la qual alguns polítics es dediquen a obstruir el normal funcionament d’un parlament per tacticisme o, si algú ho prefereix, pel simple plaer de tocar els collons a l’adversari. Certament, entorpint l’aprovació d’uns pressupostos majoritàriament acceptats pel Parlament, Alicia Sánchez Camacho i els seus, no aconsegueixen gaire cosa. Sembla prou evident, doncs, que afirmar com ha fet el diputat Millo que la impugnació és una manera d’aturar ni que sigui momentàniament el procés sobiranista, és una pretensió tan estúpida com voler apagar un incendi a escopinades. En realitat, el PP català, amb símptomes evidents d’esgotament, el que intenta és treure pit, quedar bé amb una clientela que políticament fa molt temps que se sent més penjada que un fuet i que el dia que menys ens ho pensem faran un “si podemos” i fotran el camp massivament a Ca l’Albert Rivera.
 
El pitjor del cas és que la impugnació, més enllà del trastorn parlamentari que representa, té unes conseqüències directes sobre la ciutadania. A causa de l’abordatge filibuster del PP la Generalitat no podrà disposar durant almenys un mes d’un bon grapat de milions d’euros que havien de ser destinats a polítiques socials. Així, doncs, uns quants milers de catalans amb necessitats urgents en sortiran malparats. El PP els ha passat a tots per sota de la quilla sense contemplacions, perquè podia fer-ho, perquè pensa que electoralment un vot amunt un avall això no el pot perjudicar gaire, perquè aquesta gent en realitat li importa un rave.   

No ha estat ni serà la única impugnació del PP i avisats estan des de fa molt de temps el Govern, el Parlament, i en general aquells ciutadans que no combreguin amb l’ideari de la parròquia de Rajoy. Els únics acords que Sánchez Camacho no impugna ni impugnarà, prou que ho sabem, són els que li permeten mantenir uns quants dels seus feligresos en nòmina, a l’aixopluc de les institucions públiques.

Tot plegat, Sánchez Camacho i els seus bergants han navegat des de sempre en les aigües de la política catalana amb la temuda Jolly Roger, la de la calavera, onejant al vent, usant els mateixos escrúpols i fúria que la pirata Mary Read. Cal recordar que la dirigent no va dubtar en acusar Mas de fomentar l’odi, en culpar-lo capciosament de tot allò que en conseqüència pogués passar en Catalunya. S’hi va atrevir oblidant tot d’una que va ser el seu partit el que va posar Espanya dempeus contra els catalans amb calúmnies com ara que l’Estatut obria la porta a la poligàmia i a l’”assassinat pietós”, o que la Generalitat assumiria competències inclús en una suposada “selecció de la raça” dels immigrants. Aquí i allà els seus confrares s’han prodigat en comparar republicans i convergents amb els carnissers del Tercer Reich, a les escoles catalanes en camps de concentració alhora que perseguien amb acarnissament –i persegueixen encara- al País Valencià, Aragó i Balears qualsevol indici de catalanitat adduint teories absurdes i sempre, és clar, pel bé de la unitat d’Espanya i de las JONS. Ja se sap que no han estat sols en aquesta sembra i que en les files del socialisme carpetovetònic han comptat amb companys de viatge tan vehements com Joaquin Leguina, Alfonso Guerra, Juan Carlos Rodríguez Ibarra o Francisco Vázquez però mentiríem si no admetíem que el PP ha estat el partit en la història recent d’Espanya que més odi ha atiat contra els catalans. No sé de que s’estranyaven l’altre dia alguns diputats catalans quan Enric Millo es despenjava des del pal major al crit irat i guerrer de “a la impugnació!”.

S’apropen dies complicats. Sánchez Camacho, amb el punyal entre les dents i un embogit lloro blau al muscle, ja ha advertit severament que els mesos que vindran seran mesos de frau en què Mas llançarà una operació de propaganda secessionista basada en la tergiversació de la història i en l’engany als catalans, incautes com són. Sánchez Camacho profetitza amb el mateix to d’amargor amb què durant anys i panys ens van prevenir doctíssims patriotes de l’arribada apocalíptica de l’anti-Espanya. No resulta gens convincent tot i posar moltes ganes, però, en canvi, pot arribar a enervar i molt.    

Com sigui, sort tenen en Madrid que aquí estarà ella, en la popa del seu lleuger vaixell, amb els ulls ben oberts, sempre disposada a salpar allà on el deure la cridi... 

 
Francesc Viadel  
lectures 8082 lectures comentaris 4 comentaris

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
14 de febrer de 2015, 19.38 h

#1 tu si que et desinfles,pobra paròdia d'un trist no-rés,de veritat creus que algú et creu?ets l'acudit barat de taverna que només fa riure als fracassats com tu.
http://accio.gencat.cat/cat/internacionalitzacio/actualitat/2015/exportnovembre.jsp
http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/brooks_si_voleu_fer_la_independencia_als_eua_ens_semblara_molt_be_106365.php
http://www.ara.cat/politica/think-tank-merkel-proces-independencia_0_1295870630.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de febrer de 2015, 19.14 h

Les coses pel seu nom: la Sánchez-Camarga i els del seu partit són uns feixistes , seguidirs de la tradició Plurisecular d'una Caspanya corrupta, CASPOSA i franquista, incapaç d'evolucionar i de sortir de la caverna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de febrer de 2015, 13.17 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa BCN
5 de febrer de 2015, 16.03 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més" = 27 S.
N.B. RES DE RES COM AL QUEBEC IESCOCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.