directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Divendres, 26 de març de 2010 05:00 h

Per una nova Crida Nacional

Comentaris 71  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 68 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
En plena revifalla de l'independentisme, no només per la celebració de les consultes, sinó també per la normalitat amb què aquest debat ha entrat a moltes llars d’aquest país, les enquestes electorals apunten -de forma interessada o no- a una forta davallada de l'únic partit independentista amb representació parlamentària. ERC pateix segons aquests sondejos una important pèrdua de vots que no es trasllada a cap altra nova formació política o lideratge alternatiu; ni Reagrupament ni Joan Laporta en treuen profit. Aquesta situació obliga a la reflexió, a donar respostes i sobretot a crear il·lusió.

Una cosa és clara, ERC seguirà sent l’única representació independentista a la propera legislatura i segueix tenint els números per fer un paper parcialment clau. Aquesta realitat hauria de fer reflexionar a tots els independentistes i sobretot a tots aquells que tenen clar que sense el dret a decidir no es pot avançar. Amb l'Estat espanyol o s'hi parla de tu a tu, o estem perdent el temps. CiU ho va patir, ERC ho està patint i el PSC ha renunciat a governar a Catalunya per salvar els seus germans del PSOE.

Si a finals dels any vuitanta la Crida Nacional a ERC, liderada per Àngel Colom i Josep-Lluís Carod-Rovira, va comportar un important rellançament de l'independentisme, ara toca més mai articular un nova Crida Nacional a la societat catalana i a tots aquells que creuen que la millor sortida per a aquest país és la constitució democràtica d’un Estat propi. Aquesta Crida passa per la generositat de tots, per la renúncia a les ambicions personals. Ara cal posar el país al davant de tot, ara toca ambició nacional màxima i ERC, agradi o no, és clau per aconseguir-ho. Els enemics de Catalunya ho saben perfectament, els enemics de fora i els de dins, per això els errors dels republicans -que n’han fet es paguen doble o triple- perquè la independència molesta al poder establert.

Per això, davant les properes i decisives eleccions, cal una nova Crida Nacional a semblança de la que en el seu moment van fer destacats dirigents de l'independentisme. Amb un programa de mínims nacionals que posi en el centre del debat el futur d’aquest país. Aquí no hi sobra ningú, no podem debilitar-nos entre els independentistes, no podem perdre el temps en debats estèrils, ens cal una única força decisiva i forta que plantegi un full de ruta sense ambigüitats, que plantegi a la força guanyadora de les properes eleccions -previsiblement CiU- un acord inequívoc cap al lliure dret a decidir per la via democràtica. No fer-ho seria tornar a deixar el país en una posició dèbil davant l'Estat espanyol, seria seguir fent del peix al cove la mare de les nostres misèries. Què CiU no tingui cap excusa.

ERC ha de reaccionar, amb generositat i valentia, i assumir que dels errors i dels encerts en sorgeixen oportunitats. ERC no pot restar quieta, més encara quan el debat sobre el dret a decidir i sobre l’Estat propi és més present que mai. Si no ho aconseguim, el país ho acabarà pagant car.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#71
Sònia fletxa Gironès
5 d'abril de 2010, 01.26 h

És necessari la unió de tots els partits independentistes en un però ERC és una decepció per a molts i els altres partits encara no estan prou consolidats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
pasbort fletxa Vila-real
29 de març de 2010, 10.32 h

Per favor....per favor......
QUAN PENGES
Les teves opinions preguntat, com puc tenir tant poca honestedat en demanar a aquesta gent que vatgen contra els ciutadans d´aquí per afavorir als d´allà!!!, NO ENS HAN HUMIL-LIAT JA PROU? NO ENS HAN ROBAT JA PROU? Perquè ens negues que MANEM NOSALTRES? per a que continuem èssent ESCLAUS d´ells? perquè ens demanes que siguem BOTIFLERS o TIRANS INVASORS? Per qué!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
Pep fletxa Banyoles
28 de març de 2010, 21.02 h

Si no sabem discutir sense insultar no servim per caminar cap a la independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
28 de març de 2010, 20.25 h

FORA D'AQUESTA PÀGINA PER INSULTAR A LA GENT AMB SÍNDROME DE DOWN i I ALTRES MINUSVÀLUES


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 20.22 h

Què curiós, convergent, que l'únic que pot haver insultat a la gent amb síndrome de Down ets tu o els teus multinicks, ja que automàticament has associat subnormalitat, és a dir, per sota de la normalitat, amb síndrome de Down. Tu has associat i comparat síndrome de Down amb subnormalitat. A falta d'arguments polítics sempre queda intoxicar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Vicenç fletxa Tortosa
28 de març de 2010, 20.11 h

València pertany culturalement als PPCC, però no volem que ningú ens vingui a dir com hem de fer les coses políticament. El meu avi es va passar 5 anys en un camp nazi, o sigui que de dretes a la meva família res de res. Si segueixes utilitzant el mot "subnormal" , molta gent et desitjarà que pateixis alguna d'aquestes malaties en la teva família com ens passa a d'altres perquè te n'adonis que cal ser curós amb el llenguatge. És l'ultim intent de raonar. Només esperem que demanis perd... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 19.59 h

#64 Has quedat retratat amb lo d'imperialisme català. Aquesta sí que és una subnormalitat supina que els espanyolistes, disfressats de valencianistes o de catalanistes, heu estat corejant contra els patriotes, mentre la policia espanyola protegia els vostres atacs. Us estem treien la careta. La dreta és així, siga de València, Barcelona o Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Vicenç fletxa Tortosa
28 de març de 2010, 19.52 h

Ni jo sóc convergent, ni tu ets un ben nascut per dir la paraula subnormal en to pejoratiu. I a més ho fas a valencians que s'estimen més la seva terra que tu, que ets un venut a l'imperialisme català, que tan rebuig ocasiona a València. Tu i els teus sou els que poseu pals a les rodes perquè València es tregui el jou español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2010, 19.45 h

Convergent de Tortosa, la tècnica del regionalisme de dreta és manipular les paraules dels altres per a distraure l'atenció i no anar al focus del tema. Manipuleu tot, inclós les intencions dels altres. Ara tampoc es podrà dir imbècil o idiota, perquè el seu significat literal fa també referència a malalties. Esteu acabats, fins i tot a l'hora de manipular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
28 de març de 2010, 19.12 h

Una nova Crida Nacional com la de 1987, sí, però per juntar tot el catalanisme conseqüent al voltant d'una candidatura Laporta-Reagrupament, per descomptat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.