directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRE fletxa

publicitat


Diumenge, 13 de març de 2016 16:50 h

Jaume Rausell Tigre de Paper Edicions

Els estralls de la memòria

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

Jaume Rausell, en la seva primera novel·la, Els estralls de la memòria, ens conta de forma apassionada i apassionant, com es concreta en un indret específic del País Valencià la tragèdia general d’allò que arreu l’estat s’anomenaria Guerra Civil Espanyola. Amb un vocabulari precís, acurat i acadèmic alhora que popular, ens mostra un país socialment antiquat, moralment polaritzat i econòmicament empobrit. Ens mostra una realitat esgarrifosa; la culminació de la bogeria, la impossibilitat d’enteniment, la d’uns interessos incompatibles, contraposats… Una societat que s’esquinçava, en la qual acabarien matant-se els uns als altres… Un final al qual portava inevitablement una dinàmica històrica imparable, impossible de reconduir. Temps d’enfrontament entre el desig d’aproximació a una utopia i la resposta d’un règim antic, caduquejat i violent, impenitent i sistemàticament cruel en la venjança, en la nova submissió. La novel·la ens deixa interrogants: aquestes insurreccions són periòdiques? Quant de temps manca perquè el poble es revolti novament? I també certeses: la lluita és dura i l’enemic poderós, sembla que no hi ha canvi sense patiment, qui ostenta el poder no el deixa voluntàriament. En Els estralls de la memòria, Jaume Rausell aproxima el lector, de forma magistral, alhora que crua, a uns personatges que ens semblen familiars, a una societat que encara que llunyana, reconeguem. Ens transporta, doncs, amb tota la intensitat, a un drama que hi va existir i no hem d’oblidar, les ferides del qual, malgrat el temps, encara supuren.



Compra'l a Llibres.cat

comprar


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.