visitar la pàgina normal


17-5-2018

El clatellot del Circuit de Catalunya a la Federació Espanyola d'Automobilisme per la rabieta contra 'Els Segadors'

imatgeRedacció| L'endemà de rebre una carta del president de la Federació Espanyola d'Automobilisme, Manuel Aviñó, criticant que a la cerimònia de sortida del Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló s'escoltés 'Els Segadors' i onegés la bandera catalana, el Circuit de Catalunya li ha respost en un comunicat que des de l'any 1991, any de la primera cursa, el protocol a la sortida sempre ha estat el mateix. 


Li recorden que l'operativa per escoltar els himnes abans de l'inici de la cursa no ha canviat en quasi tres dècades: 14 minuts abans de la sortida sona l'himne espanyol i, a continuació, el català. Pel que fa a les banderes, al comunicat també es recorda a  Aviñó que totes dues han presidit sempre la competició al circuit. Contradient les acusacions del president federatiu d'aprofitar el ressò internacional de la Fórmula 1 per "llançar missatges polítics en uns moments especialment delicats i dolorosos per Catalunya i Espanya", el circuit "manifesta i fa constar que sempre ha mostrat el màxim respecte als símbols d'Espanya i Catalunya".
 
Al comunicat s'apunta també que el 2015 es va introduir un nou format, a petició de la Fórmula 1, amb una nova cerimònia dotada de major solemnitat que es va traduir amb la presència de les autoritats i els pilots encapçalant la graella davant les banderes. Una cerimònia, se li recorda, que ja va presenciar l'any passat. En definitiva, Circuit de Catalunya retreu a la Federació Espanyola d'Automobilisme la seva rabieta per considerar que "tant la mera presència a la pista de la Bandera Catalana, com la interpretació de l'Himne de Catalunya, estan fora de lloc en aquesta cerimònia". 
 
© directe.cat
some rights reserved